johan_sportfoto_vif-rbk

Johan Lædre Bjørdal takker for seg

Midtstopperens kontrakt går opprinnelig ut til sommeren, men partene er enige om å avslutte før tiden.

Annonse:

Johan Lædre Bjørdal kom til Vålerenga fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen, og etter 40 kamper i kongeblått takker 34-åringen for seg. 

- Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han.

Skal fortsette karrieren

Hvor veien går videre er foreløpig ikke bestemt, men det som er sikkert er at midtstopperen med 231 kamper i vår øverste divisjon skal fortsette å spille fotball. 

- Jeg føler meg på ingen måte klar til å legge skoene på hylla, så vi får se hva som skjer de neste ukene. Planen er at jeg skal spille noen år til, og jeg håper at det dukker opp noe spennende. 

- Avslutningsvis vil jeg si at det er imponerende og spennende det trenerteamet og klubben forøvrig har på gang, og så håper jeg at supporterne får muligheten til å oppleve dette fra tribunen i årene som kommer. Jeg er sikker på at Vålerenga, med det prosjektet som er på gang, vil være i toppen av norsk fotball de neste årene, avslutter han. 

Saken fortsetter under bildet. 

Visekaptein

Lædre Bjørdal er en ledertype, og det viste han fra første stund i klubben. Som en del av kapteinsteamet har han også vært viktig for Dag-Eilev Fagermo, og hovedtreneren har bare gode ord å si om Egersunderen. 

- Fotballhodet, fotballkulturen og personligheten til Johan er noe av det beste jeg har jobbet med. Som person og fotballspiller vil han bli veldig savnet i Vålerenga. Selv om han ikke spilte så mye, var han en veldig viktig bidragsyter for de resultatene vi fikk i fjor, sier han og fortsetter: 

- Vålerenga fornyer seg, og det at vi nå er enige om å avslutte kontrakten før tiden er en konsekvens av det, avslutter Fagermo. 

Saken fortsetter under bildet.

I tråd med strategien

Vålerenga har flere spennende unggutter på vei opp i samme posisjon som Johan, og det at han nå forlater klubben både gir plass, og setter krav til at de tar det neste steget. 

- Johan har vært her i to år, og i tillegg til å være en veldig god fotballspiller ble han hentet til klubben for å bidra med treningkultur og garderobekultur. Der har han vært helt enestående, og har vært veldig viktig for klubben for at vi har tatt de stegene vi har gjort, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen og fortsetter: 

- Han har vært en veldig god og viktig læremester for blant andre Brage Skaret og Fredrik Holmé, og når han nå drar blir det plass og krav til at de unge egenutvikla spillerne tar det neste steget, avslutter han. 

Vi ønsker å takke Johan for tiden i klubben og ønsker han masse lykke til videre i karrieren. 

Annonse fra Obos-ligaen: