Johan Lædre Bjørdal klar for Vålerenga!

Midtstopperen ankom lagets treningsleir på Marbella lørdag ettermiddag.

Vålerenga er enige med den belgiske klubben SV Zulte Waregem om en overgang for midtstopper Johan Lædre Bjørdal.

32-åringen tok tre seriemesterskap og to cuptitler med Rosenborg, før han gikk til den belgiske klubben i forkant av 2018-sesongen. Han står oppført med tre A-landskamper for Norge i tillegg til en drøss aldersbestemte kamper.

Annonse:

Lædre Bjørdal hadde halvannet år igjen av kontrakten i SV Sulte Waregem, men nå vender mannen fra Egersund hjem igjen til Norge og spill for Vålerenga de neste 2,5 årene. Han slutta seg til troppen på Marbella lørdag ettermiddag.

- Jeg er veldig glad for å komme tilbake til Norge og gleder meg til å kunne bidra for Vålerenga fra dag én, sier han og legger til: 

- Jeg kjenner Matthias (Vilhjalmsson red.anm) og Adam godt fra før, og nå ser jeg frem til å lære både klubben og de andre gutta å kjenne.

Sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen og resten av teamet har fulgt Lædre Bjørdal i lang tid, og er glad for å ha han på plass i blå drakt.

- Johan er en spiller vi kjenner godt, og som vi ved tidligere anledninger har forsøkt å få til klubben. Med han inn nå får vi en erfaren ledertype i garderoben og på banen, sier Ingebrigtsen og fortsetter: 

- Som spiller har han god duellkraft både langs bakken og i luften, og er en midtstopper som liker å bryte foran, og starte angrep på den måten. Johan er også en god igangsetter gjennom å enten selv passere pressledd, eller å spille forbi det. Vi er veldig glade for å ha han på plass nå, og dette gir oss økt konkurranse i forsvarsleddet. Nå får det bli opp til han å konkurrere seg inn på laget mot de tre veldig gode som vi allerede har fra før, avslutter Ingebrigtsen.

Vi møtte Johan da han ankom Estadio Muncipal Marbella lørdag ettermiddag:

Fakta

  • Navn: Johan Lædre Bjørdal

  • Født: 05. mai 1986 (32 år)

  • Fra: Egersund

  • Posisjon: Midtstopper

  • Tidligere klubber: Egersund, Viking, Bodø/Glimt, AGF, Rosenborg, SV Zulte Waregem

  • Kamper i Eliteserien: 155

  • Kontrakt ut juli 2021

Annonse fra Obos-ligaen: