Jerv vant på Intility Arena

Vålerengas opphenting starta for sent. Gultrøyene fra Grimstad vant 2-1 i hovedstaden fredag ettermiddag.

Fredag formiddag var det duket for den andre kampen på under ett døgn for Vålerenga da FK Jerv gjestet Intility Arena.

Dag-Eilev Fagermo mønstret en ung ellever fra start og det tok litt tid før spillet satte seg. Gjestene fra Grimstad var farligst frempå de første minuttene, men Vålerenga heva seg noen hakk utover i omgangen og hadde det meste av banespillet inn mot hvilen.

Sjansefattig omgang

Ousmane Camara og Deyver Vega hadde hver sin mulighet, men ingen av forsøkene gikk på rett side av stanga. Heller ikke bortelaget fant veien til nettmaskene, selv om de var svært nære minuttet før pause.

FK Jervs Torje Wichne fyrte av et skudd fra drøye 16 meter som smalt i tverrliggeren bak Kjetil Haug. Heldigvis for Vålerenga gikk den over mål og lagene gikk til pause på 0-0.

Jerv i ledelsen

Peter Godly Michael scora Vålerengas mål i fredagens treningskamp mot Jerv (Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix)

Fagermo gjorde to bytter halvveis, og ga debutant Florind Lokaj muligheten sentralt på midten. Unggutten viste stor ro i spillet og strødde om seg med lekre pasninger den omgangen han spilte. Dessverre måtte han og resten av Vålerenga-laget se gjestene ta ledelsen etter 53. minutter.

Daniel Aase la perfekt inn i boksen fra sin venstrekant, og med mann i rygg var Johan Lædre Bjørdal uheldig og heada ballen i eget nett.

Vålerenga hadde sine muligheter etter pause, men var ikke kontante nok foran kassa. Det var derimot Arne Sandstøs menn, og etter 67 minutter doblet Ole Marius Håbestad ledelsen for FK Jerv etter et vakkert angrep.

Sen redusering

Vålerenga jakta scoring på eget gress, og tre minutter før slutt satt den endelig for hjemmelaget.

Peter Godly Michael hadde hatt sine muligheter tidligere i kampen, og da han la opp til veggspill med Felix Horn Myhre inne i boksen lyktes det for spissen. Alene med Jerv-keeperen la han ballen i kassa med venstrefoten og sørga for at oppgjøret endte 1-2.

Ny kamp tirsdag

Siste treningskamp før alvoret sparkes i gang mot Sarpsborg 08 16. juni er tirsdag klokka 14.00. Da kommer fjorårets sølvvinner Bodø/Glimt på besøk til Intility Arena. Også den kampen vises eksklusivt på VG+.

Vålerenga - FK Jerv 1-2 (0-0)
Treningskamp - Intility Arena, fredag 5. juni kl. 14.00

Mål Vålerenga: Peter Godly Michael (89. min)
Mål FK Jerv: Johan Lædre Bjørdal 53. min (selvmål), Ole Marius Håbestad 67. min.

Vålerengas lag: Haug - Holmé, (K) Lædre Bjørdal, Skaret, Opsahl (Lokaj 45´) - Israelsson, Horn Myhre, Thiago Holm (Ogudogu 45`) - Camara (Melchior 75´), Michael, Vega.