Jatta solgt til Sturm Graz

Bjørndal-gutten tar steget ut i Europa.

Annonse:

Seedy Jatta starta karrieren i moderklubben Bjørndal, før Skeid og Nordre Åsen ble neste stoppested. 16 år gammel, i 2019 signerte han for Vålerenga, og to år senere kom debuten i Eliteserien.

Toppscorer

Årets sesong har vært Jattas definitive gjennombrudd i norsk fotball, og 20-åringen har vært en av lagets beste spillere med seks scoringer totalt. Prestasjonene på banen har blitt lagt merke til utenfor landets grenser, og i dag er det klart at Jatta blir utenlandsproff.

Vålerenga og den østerrikske toppklubben, Sturm Graz har kommet til enighet om en overgang for Bjørndal-gutten, og nå har Vålerengas toppscorer spilt sin siste kamp i kongeblått. For denne gang. 

Seedy Jatta jubler for scoring foran Østblokka (Foto: Beate Oma Dahle / NTB)
Seedy Jatta jubler for scoring foran Østblokka (Foto: Beate Oma Dahle / NTB)

- Seedy er en herlig historie og viser at det er viktig med hardt arbeid og en stor porsjon tålmodighet. Etter å ha hatt en sesong i fjor der ikke alt stemte, har han jobbet ekstra hardt i vinter, og blir nå belønnet med proffkontrakt i Sturm Graz. Dette etter en vår med gode prestasjoner. Denne overgangen er et signal til andre unge spillere, samt omgivelsene om at det er viktig å være tålmodig. sier sportssjef Joacim Jonsson og legger til:

- Vi må også gi en ekstra fjær i hatten til Haziz Aasen, som var primus motor til å få Seedy signert til Vålerenga fra Skeid i 2019, avslutter han.

Produsert spisser på løpende bånd

Jatta reiste til Østerrike onsdag morgen og gjennomførte den medisinske sjekken, før papirene ble signert i morgentimene torsdag. Han har skrevet under på en avtale som strekker seg over fire år. 

- Tiden min i Vålerenga har vært veldig fin. Jeg har fått spille foran Norges desidert beste fans, lært meg masse og tatt steg både som spiller og person. Jeg ønsker å benytte anledningen til å takke alle som har vært der for meg, og hjulpet meg til å komme dit jeg er i dag, sier Jatta og fortsetter: 

- Sturm Graz er en veldig fin klubb for meg nå. Den passer meg perfekt og jeg ser frem til å vise meg frem og spille foran fansen. De har produsert spisser på løpende bånd til de beste ligaene i verden, og nå vil jeg være den neste, avslutter han. 

Sturm Graz ligger på en foreløpig 2. plass bak serieleder RB Salzburg etter tre serierunder. Jattas første mulighet til å ikle seg den svarte og hvit-stripede trøya er førstkommende lørdag, når Austria Lustenau venter på bortebane. 

Tusen takk for tiden i kongeblått, lykke til, og på gjensyn. Ajaje Seedy Jatta!

Annonse fra Obos-ligaen: