Jatta debuterte med scoring

Vålerenga var det beste laget i årets første treningskamp, men en sen straffescoring fra gjestene sørga for 1-1.

Vålerenga tok tak fra start i årets første treningskamp og viste gode takter mot Strømsgodset på et snøfritt Intility Arena.

Jatta med første scoring

Dag-Eilev Fagermo fortsatte trenden fra fjoråret og ga unggutten Seedy Jatta tillit fra start. Kantspilleren svarte med å heade Vålerenga i føringen etter snaue 20 minutter. Et strålende innlegg fra Henrik Bjørdal fant venstrekanten på bakre stolpe, og 1-0 til Vålerenga.

Hjemmelaget hadde stort sett alt av banespill, og sto også for det som var av sjanser. Verdt å nevne var skuddforsøket fra Osame Sahraoui etter en drøy halvtime, men ballen gikk like til side for Godset-målet.

Seedy Jatta debuterte med scoring for A-laget og ble gratulert av kaptein Jonatan Tollås Nation (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Layouni med debut

Jattas scoring etter 20 minutter var omgangens eneste, og etter hvilen var det duket for nok en debutant da Amor Layouni entret banen.

Forøvrig starta Vålerenga med hele åtte nye spillere fra start i den andre omgangen, og Näsberg tok over kapteinsbindet for Tollås Nation.

Strømsgodset kom bedre ut av startblokkene etter pause og hadde to gode muligheter i løpet av de første ti minuttene, men begge skuddforsøkene ble redda på strek.

Det var ikke sjansefritt for Vålerengas del heller, og etter 55 minutter prøvde Aron Dønnum seg fra distanse. En lekker curl hadde retning mot krysset, men Myhra vartet opp med en strålende redning og hindra kantspilleren nettkjenning.

Aron Dønnum med nytt draktnummer i aksjon mot Strømsgodset (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Gode keeperprestasjoner

Amor Layouni fant seg raskt til rette på venstrekanten, og kom til flere store muligheter i den andre omgangen. Vi skal faktisk strekke oss så langt og si at det tidvis var kaos, men både ett og to skuddforsøk fra relativt kort hold ble stoppet av Godsets sisteskanse.

I andre enden hadde Kjetil Haug stengt buret stort sett hele omgangen, men keeperen kunne ikke hindre gjestene i å utligne fra straffemerket minuttet før slutt. Noe ufortjent endte årets første treningskamp dermed 1-1.

- Vi spilte en god førsteomgang, og så ble det litt mer rotete i den andre. Det viktigste i dag var uansett å få matchtrening, samt og få sett både de unge gutta og debutantene i aksjon, sa Dag-Eilev Fagermo etter kampslutt.

Strømsgodset-spillerne måtte bruke ulovlige midler for å stanse hurtige Amor Layouni (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Alle foto: Morten M. Larød/Sportfoto