Islandsk magi før pause holdt bare til uavgjort

Vilhjalmsson og Kjartansson fiksa 1-0 til pause, men vertene kom tilbake i andreomgang og sørga for at det endte 1-1 på Nadderud.

I intervjuet med Eurosport Norge før kamp sa Dag-Eilev Fagermo at dette var et oppgjør de måtte vinne, og Vålerenga fikk en meget god start på det våte Nadderud-gresset.

Islandsk magi

Matthias Vilhjalmsson fikk tillit som indreløper, og allerede etter ni minutter fikk han vist frem luftstyrken sin og heada landsmann Kjartansson igjennom.

Etter fire kamper uten nettkjenning var spissen tilbake på scoringslista da han satte ballen kontant forbi Marcus Sandberg i Stabæk-buret.

- Vi snakket om kombinasjonen før kampen, og det var egentlig tatt rett fra trening, sa gutta om målet.

Islandsk magi på Nadderud (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Solide defensivt

Fagermo og teamet hadde lagt en god plan før kampen, og det så ut til å fungere godt før hvilen. Ballen gikk hurtig i lengderetning hver gang mulighetene bød seg, og bakover var laget godt organiserte.

Stabæks største mulighet før pause var det Marcus Antonsson som sto for, men skuddet ble avverget av en oppofrende Ivan Näsberg. Det faktum at det sto 1-0 halvveis var helt innafor sett omgangen under ett.

Klaesson måtte i aksjon flere ganger etter hvilen (Foto: Morten M. Larød/Sportfoto

Stabæk med ny energi

Hjemmelaget viste bedre tendenser etter hvilen, og fikk til slutt uttelling. Marcus Antonssen ble hindra av Kristoffer Klaesson to ganger, men på forsøk nummer tre satt den for svensken.

Alene med keeper sendte han ballen inn i nettet og utligninga var et faktum etter 64 minutters spill.

Der Vålerenga hadde overtaket før pause, var det hjemmelaget som styrte den første halvtimen etter hvilen. Gutta i helhvitt hadde nok med å forsvare seg, og 72 minutter ut i oppgjøret var det kun et tigersprang fra Klaesson som hindra vertene i å ta ledelsen.

Sluttspurt

Fagermos menn kriga til seg initiativet det siste kvarteret, og åtte minutter før slutt var det milimetre fra å lykkes for Henrik Bjørdal. Sunnmøringen banka kula opp i krysstanga, men dessverre for han og Vålerenga gikk ballen på feil side av nettet. Skuddet hadde helt klart fortjent en bedre skjebne!

Ingen av lagene var fornøyde med ett poeng og gikk naturligvis for alle tre, men det ble ikke flere mål på den tunge Nadderud-matta. Det endte 1-1 mellom Stabæk og Vålerenga, og om fem dager kommer tabellnabo Rosenborg på besøk til Intility Arena.