Islandsk landslagsspiller klar for Vålerenga

Midtstopper Brynjar Ingi Bjarnason har signert en avtale som strekker seg ut 2025.

Annonse:

Mandag ettermiddag ble de siste formalitetene unnagjort og Vålerenga Fotball Elite sikret seg signaturen til den Islandske landslagsspilleren Brynjar Ingi Bjarnason. Midtstopperen kommer fra spill i italienske Lecce.

Brynjar er nok et ukjent navn for mange nordmenn, men har allerede opplevd mye i sitt unge fotballiv. 22-åringen har rukket å spille ti kamper for A-landslaget til Island og scoret to mål, og sportssjef Jørgen Ingebrigtsen er veldig fornøyd med å ha sikret seg signaturen til Bjarnason. 

- Å få Brynjar inn i troppen nå er vi veldig glade for. Han er allerede en veldig god spiller som kommer til å spille en viktig rolle for laget raskt. Og Brynjar har også et stort potensiale, som vi tror veldig på at vi sammen skal utvikle videre de neste årene. Det gleder vi oss til, sier sportssjefen og fortsetter: 

- I tillegg får vi inn en spiller med internasjonal erfaring, som har spilt mange a-landskamper for Island det siste året. Vi vet at det har vært mange klubber ute etter Brynjar, derfor er det ekstra gledelig at han til slutt valgte å signere for Vålerenga. Vi gleder oss til å se han spille foran alle supporterne våre de neste årene avslutter sportssjefen.

Hovedpersonen selv gleder seg veldig til å spille foran Norges beste supportere, og håper å kunne bidra til at Vålerenga skal stabilisere seg som et topplag i Norge. 

– Det er godt at ventetiden er over. Nå blir det Vålerenga for meg. Dette blir å ta et steg videre i min fotballkarriere. Mange fra Island har spilt og spiller i Norge, forteller Bjarnason.

– Jeg har snakket mye med Vidar Örn Kjartansson og støtteapparatet forøvrig. Etter samtalene med de har jeg ikke vært i tvil om hva jeg skulle gjøre. Vidar har snakket veldig varmt om klubben og ikke minst supporterne, så jeg gleder meg veldig til å komme i gang med sesongoppkjøringen, sier han og legger til: 

– Det har vært interesse fra mange andre klubber i Norge og Skandinavia forøvrig, men fremtidsplanene som klubben har lagt frem til meg trigget meg. Vålerenga har ambisjoner om å være en toppklubb i Norge og det ønsker jeg å være en del av, avslutter Vålerengas nye midtstopper. 

Vi ønsker Brynjar hjertelig velkommen, og gleder oss til å se han i kongeblått! 

Annonse fra Eliteserien: