Innbytterne fikset poeng

Vålerenga havnet under 2-0 mot Aalesund, men Benjamin Stokke og Bård Finne sørga for uavgjort på Intility Arena.

Lørdag kveld var det duket for runde seks av årets Eliteserie da Aalesund var på besøk på Intility Arena.

Vålerenga åpnet klart best og hadde så og si alt av ballinnehav den første halvtimen, men gutta sleit med å finne åpningene på et veldig lavt og kompakt Aafk-lag.

Mot spillets gang

Det var mye balltrilling i starten uten de store sjansene til noen av lagene, men etter 34 minutter satt den plutselig for gjestene.

Et meget presist innlegg fra Davíð Kristján Ólafsson fant landsmannen Hólmbert Aron Fridjonsson inne i boksen, og kraftspissen stupheadet Bohinens menn i føringen ti minutter før pause.

Hólmbert Fridjónsson sendte Aafk i ledelsen på Intility Arena (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Dobbeltsjanse

Christian Borchgrevink har startet 2020-sesongen strålende, og mot Aalesund fortsatte høyrebacken i samme stil. Oslo-gutten var konstant på fart fremover, og etter 38 minutter var han nære ved å assistere Matthias Vilhjalmsson.

En smart pasning med venstrefoten sendte spissen igjennom, men en god redning fra tidligere Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavn hindret spissens fjerde scoring for året.

Kun minuttet etter var Borchgrevink på farten igjen, og nok et presist innlegg fant veien inn i boksen. Osame Sahraoui hadde tatt turen fra motsatt side, men dessverre fikk ikke unggutten ordentlig klem på avslutningen.

Aron Dønnum var mye involvert på høyresida, men fikk tidvis røff behandling av Aafk-forsvarerne (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Vålerenga hadde sine muligheter til å utligne før hvilen, men manglet det siste lille foran Aafk-målet. Fridjonssons scoring etter 34 minutter var omgangens eneste og sørga for ledelse til gjestene halvveis.

Fridjonsson doblet for gjestene

Publikum hadde knapt rukket å finne plassene sine etter pause før tangotrøyene igjen fant veien til nettmaskene på Intility Arena.

Shaquill Sno kom seg nedover langs høyresida og slo inn foran mål. Jonatan Tollås Nation fikk en fot på innlegget, men ballen gikk i en bue over Klaesson og sørga for at Fridjonsson kunne pirke den over linja til 2-0.

Vanvittige sjanser

Fagermo gjorde et dobbeltbytte like før timen var spilt, og satte inn både Bård Finne og Benjamin Stokke i jakten på scoringer. Begge to var involvert da Vålerengas største sjanse i kampen var et faktum.

Finne spilte fri Benjamin Stokke, men spissen klarte ikke å overliste Kongshavn. På returen dukket Aron Dønnum opp, men selv med en utspilt sisteskanse klarte ikke kanten å sette ballen i mål.

Dag-Eilev Fagermo var svært aktiv på sidelinjen under kampen mot Aafk (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Coaching i verdensklasse

Byttene satte ordenlig fart på Vålerenga, og etter 63 minutter løsnet det endelig for hjemmelaget. Matthias Vilhjalmsson fikk ballen inne i boksen og la den flatt foran mål. Der dukket Benjamin Stokke opp og kunne enkelt sette inn sitt første i blå drakt.

Det er liten tvil om at mål (og et solid publikum) preger kamper, for minuttet etter reduseringa var Vålerenga på farten igjen.

Herolind Shala spilte fri Aron Dønnum, som plutselig var alene med Kongshavn. Uselvisk la Eidsvoll-gutten ballen på skrått til Bård Finne som kunne spasere inn utligningen.

Rødt kort

20 minutter før slutt fikk Samuel Adekugbe sitt andre gule kort for filming, og for andre gang denne sesongen måtte Vålerenga klare seg med én mann mindre på banen.

Verken våre gutter eller Aafk maktet å skape noen flere sjanser det siste kvarteret og kampen endte 2-2 på Intility Arena denne lørdagskvelden.

Vålerenga - Aalesund 2-2 (0-1)