Ingen parkering utenfor stadion

Vi anbefaler alle som har mulighet til å reise kollektivt på våre kamper om å gjøre det.

Annonse:

Oslo Kommune er i ferd med å legge is på Valle Hovin, og dermed har ikke Vålerenga noen parkeringsplasser å tilby våre supportere rett utenfor Intility Arena (unntatt noen ytterst få handikapplasser).

– Det var en forutsetning da vi fikk stadiontomta for én krone at stadion ikke skulle føre til økt trafikk i nærområdet. Derfor kan vi på våre gjenstående hjemmekamper heller ikke tilby parkering da vi rett og slett ikke har parkeringsplasser som vi råder over. Det kan man mene hva man vil om, men vi er ikke i stand til å trylle, sier salgssjef privatmarked i Vålerenga, Morten Nydal.

Vålerenga anbefaler alle som har mulighet til å reise kollektivt om å gjøre nettopp dette. Se hvordan du kommer deg til Intility Arena her.

Alternative parkeringsplasser

Vi i Vålerenga har forståelse for at enkelte er avhengig av bil for å komme seg på kampene våre, og det finnes løsninger i nærmiljøet.

– Det er parkeringsplasser i parkeringsgarasjen på Fyrstikktorget på Helsfyr som er den nærmeste plassen man kommer. Det er også parkering på Økern Torg og Hasle Torg, i tillegg til plasser litt lengre unna som utenfor Bryn Senter, Storo Senter og Ikea på Furuset. Alle har gode bussforbindelser, sier Nydal som anbefaler å ikke forsøke å finne parkeringsplassene i borettslagene rundt Valle:

– Kapasiteten her er sprengt for lengst av beboerne, og vi vil ikke være med på å gjøre det enda vanskeligere for naboene våre å få parkert bilen sin.  

I tillegg er normalt sett parkeringsplassen til Vallhall et alternativ, men denne helgen arrangeres det en større sportsmesse, som gjør at det er å anta at det ikke vil være tilgjengelig parkering her.

For dem som kommer utenbys fra, finnes det innfartsparkering på de største innfartsårene til Oslo med utvidet kollektivtilbud. Les mer om dette på Statens Vegvesen og hos NAF.

Handikap-parkering

Det finnes tre handikapplasser utenfor Nordtribunen hvor det er gratis å parkere mot HC-parkeringsbevis, samt HC-kampbillett/sesongkort/Vallekort. Det finnes ytterligere tre handikapplasser utenfor Vallhall Arena (mot betaling), og tre utenfor Helsfyr Atrium (mot betaling).

Vålerenga Kultur- og Idrettspark har inngått en avtale med et parkeringsselskap, uavhengig av Vålerenga Fotball, som har noen ytterst få plasser i parkeringsgarasjen under Vålerengatribunen som også kan benyttes mot betaling for handicappede.

Innkjøring til alle disse plassene skjer via Dronning Margretes vei ved NAF-huset/Oslo Tennisarena, og IKKE gjennom Innspurten.

Det finnes ulike grader av handikap, og vi må be om at det kun er de med bevegelsesvansker som benytter disse plassene.

Annonse fra Obos-ligaen: