Ingebrigtsen gir seg i Vålerenga

Vålerengas sportslige leder slutter etter fem og et halvt år i klubben.

Annonse:

Jørgen Ingebrigtsen slutter i jobben som Vålerengas sportslige leder. Det ble ledelsen, administrasjonen og alle på sport informert om onsdag ettermiddag.

43-åringen ble ansatt som fysisk trener under Ronny Deila i januar 2017, men allerede i desember samme år fikk han rollen som sportslig leder. Nå skal harstadværingen se seg om etter nye utfordringer. 

- Beslutningen om å gi seg i Vålerenga kommer ikke som en følge av ei dårlig natts søvn, en diskusjon, en dårlig uke på jobb eller en måned som har gått skeis. Det kommer av at den flammen som skal brenne i magen dessverre ikke er der lenger. Når det nå skal fremlegges en ny strategi for de neste fire årene på kommende årsmøte, må den flammen være der, sier Ingebrigtsen og fortsetter: 

- For min del blir det ikke riktig å fortsette i rollen som sportslig leder i en ny periode, og derfor gir jeg nå stafettpinnen fra meg. Hvor veien går videre vet jeg ikke helt enda, og sånn sett blir det en spennende tid fremover. Uansett skal jeg gjøre ferdig et økonomifag jeg har begynt på, så får vi ta det som kommer, sier han med et smil. 

Ingebrigtsen har tre måneders oppsigelse, og planen er at han skal være her ut den perioden. En ting er sikkert, og det er at han lover å gi alt for klubben i de månedene han har igjen.  

- Jeg er veldig opptatt av "vi" i Vålerenga, og skal bidra med alt jeg kan for klubben i den perioden jeg er her, sier han.  

Ingebrigtsen under årets treningsleir i Portugal (Foto: Jørn H. Skjærpe)
Ingebrigtsen under årets treningsleir i Portugal (Foto: Jørn H. Skjærpe)

Daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth ble naturligvis trist da Ingebrigtsen ga beskjed om sin avgang, og skryter veldig av jobben han har lagt ned for klubben. 

- Jeg har kjent Jørgen og jobbet sammen med han i mange år, og syns selvfølgelig dette er leit. Jeg gjorde et forsøk på å overtale han, men dette var noe han hadde bestemt seg for noe vi har full respekt for, sier han og fortsetter: 

- Jørgen har vært det bærende leddet mellom en engasjert daglig leder og to svært engasjerte hovedtrenere, og den rollen har han fungert veldig godt i. I tillegg har han vært regissøren bak det å bygge en bro mellom utviklingsavdelingen og A-laget, og bærer av en sportslig strategiplan for klubben. Jørgen har virkelig levert varene for Vålerenga i de årene han har vært her, og det er synd at vi mister han, avslutter Espeseth.  

Styreleder i Vålerenga Fotball Elite, Tuva Ørbeck Sørheim sier følgende om Ingebrigtsens avgang: 

- Jørgen har vært som et stille fjellvann mellom langt mer stormfulle personer. Jeg vil savne hans rolige hvilepuls i den oppjagede fotballverdenen, og jeg vil savne hans  analytiske evner, sier Ørbeck Sørheim og fortsetter: 

- Gjennom mange år har han lagt grunnlaget for en god retning fremover for Vålerenga, og sånn sett vil vi høste av hans dyktige innsats i mange år fremover. Det er vi i styret veldig takknemlige for og ønsker han masse lykke til videre, avslutter hun. 

Dag-Eilev Fagermo er den i klubben som har vært tettest på Jørgen de siste årene, og hovedtreneren er veldig fornøyd med den jobben 43-åringen har gjort. Han har også stor respekt for den avgjørelsen han nå har tatt.

- Når man kommer til det punktet Jørgen har kommet nå, så er det helt fair å tre av. Skal man jobbe i Vålerenga er man nødt til å ha sult, og har man ikke det er det riktig både ovenfor seg selv og arbeidsgiver å gi seg. Personlig syns jeg det er veldig trist, og det er liten tvil om at jeg mister en god støttespiller i Jørgen, avslutter Fagermo. 

Jørgen Ingebrigtsen er tilgjengelig for intervju på Intility Arena torsdag klokka 10.00. 

Annonse fra Obos-ligaen: