Ilic tomålsscorer i 3-1-seier!

Vålerenga slo Aalesund søndag kveld og tok sin første trepoenger på Intility Arena siden 16. mai.

Etter en periode med landslagsfotball var vi endelig tilbake på Intility Arena igjen søndag kveld. Geir Bakkes menn var inne i en god periode før pausa, og sto med fem kamper uten tap før Aalesund kom på besøk til hovedstaden.

Gjestene fra Sunnmøre ligger helt sist på tabellen, og gjorde sitt for å gjøre rekka uten seier på Oslo øst lenger.

Balltap

Før kvarteret var spilt tok Aalesund ledelsen, og det etter en grov feil i de bakre rekker. Vålerenga prøvde å spille seg fri, men ble effektivt stoppa av Isaac Atanga. Venstrekanten dro seg ned til dødlinja og la flatt inn foran, og der hadde Martin Ramsland ingen problemer med å sette inn 1-0 til gjestene.

Nok en gang havna Vålerenga bakpå på eget kunstgress, men det tok heldigvis ikke mange minuttene før Andrej Ilic gjorde det han ble henta til Vålerenga for å gjøre.

Ilic er I gang!

Christian Borchgrevink og Mohamed Ofkir fant raskt tonen på høyresida, og sistnevnte slo et fantastisk innlegg bak forsvaret til Aalesund. Vår serbiske spiss kasta seg inn mellom de to stopperne og stupheada inn sitt første i kongeblått foran Østblokka.

Det skulle komme mer fra den høyreiste angriperen, men først var det Borchgrevink som havna i sentrum på Oslo øst.

Borchgrevink jubler for scoring som senere ble annullert for offside (Foto: Lise Åserud / NTB)

Vålerenga fortsatte å presse et lavtliggende Aalesund-lag, og det var tydelig at innlegg var resepten for å skape muligheter. Hele stadion jubla for scoring da en god ball fra venstre til slutt havna i beina på Christian Borchgrevink. Høyrebacken kunne enkelt spasere inn 2-1, men etter en VAR-sjekk ble målet korrekt annullert for offside.

Det sto 1-1 på tavla da lagene gikk i garderoben, men det var mye godt i vente for hjemmefansen etter hvilen.

Drømmescoring

Geir Bakkes menn gikk rett i strupen på gjestene fra start i den andre omgangen, og det tok knappe fem minutter før de kongeblå var i ledelsen. Magnus Bech Riisnæs spilte en strålende kamp på venstresida, og da unggutten dribla seg fri og fant Elias Hagen sentralt i banen sto jubelen i taket.

I sin 54. eliteseriekamp scora Hagen sitt første eliteseriemål, og det var av den lekre sorten. Med et prosjektil fra 20 meter banka Oslo-gutten Vålerenga i ledelsen 2-1.

Andrej Ilic jubler for sin første scoring i kongeblått (Foto: Lise Åserud / NTB)

Det skulle komme mer fra hjemmelaget denne søndagskvelden, og det knappe fire minutter scoringa til Hagen.

Riisnæs var svært villig med fremover i banen, og med sin presise høyrefot la han ballen perfekt på hodet til Andrej Ilic. Spissen var råsterk på bakre stolpe, og heada ballen tilbake i det lengste hjørnet til 3-1.

Aalesund var på ingen måter ufarlige utover i 2. omgangen, men fantastiske blokkeringer og oppofrende forsvarsspill, sørga for at Vålerenga tok sin første hjemmeseier siden 16. mai.

Toppfoto: Chris Milne