tøff

Hvem er Vålerenga-historiens tøffeste spiller?

De stjeler ikke alltid overskriftene, men de er spillerne alle supportere elsker å ha på laget. De som tråkker til der andre viker.

I siste utgave av Enga på pod lanserte Freddy dos Santos en liste over de fem tøffeste spillerne i Vålerengas historie. De er sannsynligvis ikke de mest ekstravagante spillerne, de blendet ikke publikum med tekniske finesser eller scora de fineste måla. Men de gjorde det som det ofte synges om fra tribunene - de blødde for drakta!

Her er en meget uoffisiell liste. Er du enig?

De 5 tøffeste spillerne i Vålerenga: 


5 plass: Lasse Eriksen


Med sitt lange krøllete hår, ruvet denne fyren i midtforsvaret for Vålerenga fra midten av 80- tallet. Knallhard i dueller, og med lite frykt for å trøkke til i i alt som befant seg i hans nære omgivelser, satt han spor i både den ene og andre spissen i Tippeligaen. En funfact er at han og hans makker Jo Bergsvand sammen har spilt to cupfinaler – den ene som spissduo, den andre som midtstoppere.

.
4 plass: Yngve Andersen 


Asbjørn Andersen var en elegant, sindig angrepsspiller som spilte for Strong. I en bykamp mot et lag fra Østfold spilte han sammen med Trygve Arnesen fra Vålerenga - og de lå under. Trygve sa at dette snur vi hvis du og jeg bytter posisjon – hvorpå Asbjørn Andersen sa at ok, klarer du å fikse dette, så melder jeg meg inn i Vålerenga. Trygve Arnesen scora to og dermed ble det overgang for Asbjørn Andersen. Men det er ikke han dette handler om. For hans sønn Yngve vokste med dette opp i Vålerenga. Og han var sin fars rake motsetning. Et beist av en fotballspiller, med et voldsomt temperament. Knallhard i kroppen – enda tøffere i kjeften. Ryktene sier at da han ble vraka til cupfinalen i 1980, hadde han lyst til å vri om hodet til trener Leif Eriksen - som heldigvis bytta ham inn det siste kvarteret - og med det sannsynligvis redda sitt eget liv. Yngve Andersen er Vålerenga-historiens fjerde tøffeste spiller.

Annonse:
 


3 plass: Ernst og Stein Pedersen

 
Tredjeplassen går til en duo. Kanskje den mest ugjennomtrengelige duoen klubben har hatt. De spilte i Vålerengas gullalder på 80- tallet – og som midtstoppere var de helt avgjørende for at klubben dro hjem trofé etter trofé. De er begge finnmarkinger, og i den noe mindre politisk korrekte tida de spilte i gikk de i Vålerenga under tilnavnet flyttsamene. Ernst Pedersen og Stein Pedersen begge i fra Vadsø stengte buret til Vålerenga – ikke alltid på den mest elegante måte - men var du spissen til Brann, Lillestrøm eller hvem som helst andre på Bislett i disse åra, fikk du nærgående kjennskap til albuer, knotter og skallene til navnebrødrene Ernst og Stein Pedersen fra Finnmark.


2 plass: Tor Andreassen


På begynnelsen 50- tallet flytta Tor Andreassen fra Sandaker til Vålerenga. Litt treg i steget, men dette var han bare glad for. Det gjorde nemlig at han alltid endte i det beste han vet – nemlig dueller. Tor Andreassen elska å heade ballen, og gjorde det selv om den kom i lufta eller langs bakken. I følge Henger`n hadde han alltid kritt i panna etter at han hadde stupheada ballen der andre ville klarert med beina. Fysisk et beist. Funfact: Arild Rønsen gikk en periode ut med Tors datter – og det kan hende Rønsen ble stupheada ut på gata. Som jo ville forklart et og annet.


1 plass: Erik Panzer Hagen


Ingen over, ingen ved siden. Mannen som kom til Vålerenga som et biprodukt fordi vi ville kjøpe hans tvillingbror Rune. Det sies at Erik Hagen ikke var der den første dagen de skulle bestille treningstøy, så de bestilte samme størrelse som til Rune. Men ettersom Erik hadde spist all maten de to ble servert fra de var inne i livmora, så var det enorm forskjell på de to. Havna du på lista til Panzer var du ferdig. Med armer som slegger, en vilje til å løpe gjennom stål og en timing på taklinger som var tilpassa å gjøre det mest mulig vondt, så er dette den siste spilleren man ønsker å møte i en til en-duell utpå den grønne matta. Han gikk etter hvert til Zenit St. Petersburg, der det stod i kontrakten at Panzer fikk 1000 dollar per kamp han ikke fikk gult kort. Han fikk 34 gule på 109 kamper.
Hans forkjærlighet for sexy, kortpasningsorientert italiensk fotball og Paolo Maldini er et mysterium, Panzer er nemlig Vålerenga-historiens tøffeste fotballspiller.

panzer
Panzer

 

 

 

Er du enig med Freddy  i denne meget uoffisielle kåringen? Noen du savner? Skriv dem i kommentarfeltet under her.

Annonse fra Obos-ligaen: