Hva gjør Vålerenga nå?

Det jobbes hardt for å finne den beste løsningen for resten av oppkjøringa. Dette sier Fagermo om den kommende perioden.

Annonse:

Vålerengatroppen tok en pause i fellesaktiviteten etter to positive koronatester på onsdag, men tidlig i neste uke er planen å starte opp igjen. 

Dag-Eilev Fagermo og resten av det sportslige apparatet jobber iherdig med å finne løsninger som både ivaretar smittevernet og samtidig optimaliserer forholdene for spillerne våre. Per nå ser det ut til at gutta innlosjeres på hotell i nærheten av stadion. 

- Toppidrett handler om marginer, og min jobb som hovedtrener blir å finne løsninger som får ut det beste av oss når situasjonen er som den er, sier Dag-Eilev Fagermo og fortsetter: 

- Det absolutt sikreste vi kan gjøre nå er å isolere oss på et hotell i nærheten av Intility Arena, og bo der frem til de tiltakene som er iverksatt i hovedstaden begynner å virke. På den måten unngår vi smitte internt, og vi unngår også å smitte andre, sier han. 

Vålerenga-lege Erik Rosenlund, fysioterapeut Fredrik Birkemo og sportssjef Jørgen Ingebrigtsen har hele veien hatt tett og god dialog med både NFF og bydelsoverlegen med tanke på den smitten som dukket opp blant to av spillerne. 

I tillegg til de grepene man skal ta, tok klubben også egne grep. Både med testing av nærkontakter, karantene og tilbud om testing til spillere som ikke har vært berørte. 

De to spillerne som testet positivt er i god form, og har kun hatt milde symptomer. De er allikevel automatisk i isolasjon i ti dager, mens de som er betegnet som nærkontakter kan trene med laget igjen etter å ha testet negativt to ganger. 

Med dette ønsker vi alle en god helg. Hold dere friske og så sees vi snart på Intility Arena! 

Annonse fra Eliteserien: