Høydramatisk da Vålerenga gikk til kvartfinale!

Cupkampen på Alfheim måtte avgjøres på straffer, og der var Oslos stolthet best!

Vålerenga gjesta Alfheim stadion torsdag kveld, og gikk rett i strupen på Tromsø fra start. Allerede før det var spilt to minutter hadde Bård Finne skutt to ganger, og på det tredje forsøket satt den i nettet.

Finnes avslutning fra 16 meter gikk via et Tromsø-bein og i en bue over Jakob Karlstrøm til 1-0-ledelse allerede etter tre minutter.

Saken fortsetter under bildet.

Tromsøs Kent-Are Antonsen i duell med Felipe Carvalho (Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix)

Aggressivt forsvarsspill

Vålerenga var gode i presspillet sentralt i banen og åtte minutter ut i kampen brøyt Magnus Retsius Grødem en Tromsø-pasning midt inne på deres halvdel. Med fri bane mot mål kom han alene med Karlstrøm, men dessverre var det sisteskansen som kom seirende ut av duellen.

Tromsøs første mulighet kom etter 18 spilte minutter. Morten Gamst Pedersen fikk stå alene i returrommet å fyre fra 17 meter, men Marcus Sandberg var med på notene og fikk redda til corner.

Kanonskudd fra 20 meter

Hjemmelaget kom mer med i kampen utover i omgangen og skapte et par brukbare muligheter, men Vålerengas svenske sisteskanse holdt buret rent. I hvert fall den første halvtimen.

Alene med Karlstrøm hadde Finne alle tiders mulighet til å bli tomålsscorer etter 29 minutter, men nok en gang redda Karlstrøm mesterlig 1 mot 1. I stedet var det Daniel Berntsen som straffa tidligere lagkamerater da han sendte avgårde et skudd fra 20 meter.

Med venstrefoten skrudde bodøværingen ballen inn i det lengste krysset, og utligningen var et faktum etter halvtimen spilt.

Status quo halvveis

Vålerenga var spesielt gode de første 20 minuttene, og hadde også de største målsjansene den første omgangen, men det sto 1-1 da dommer Rohit Saggi blåste av for halvtid.

Deilas menn fortsatte å skape sjanser også etter hvilen, men både Bård Finne og Fredheim Holms avslutninger gikk til side for mål. Det samme kan dessverre ikke skrives om hjemmelagets avslutninger.

Tromsø jubler for scoring (Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix)

Hjemmelaget i føringen

Tromsøs toppscorer, Runar Espejord starta kampen på benken, men erstatta Tom Høgli etter 68 minutter. Spissen trengte bare 15 sekunder på banen for psende vertene i ledelsen med en avslutning fra 17 meter.

Johnson med sitt niende

Etter Tromsøs ledermål jaga Vålerenga på for utligning, og 9 minutter før slutt satt den endelig for Oslos stolthet.

Samuel Adekugbe slo et godt innlegg fra sin venstrekant, og inne i boksen venta Vålerengas toppscorer. Med venstrefoten klinka Johnson ballen opp i nettaket fra snaue fem meter og utligninga var et faktum.

Like etter var Gamst Pedersen nære på å sende Tromsø i ledelsen på ny, men en feberredning av Marcus Sandberg sørga for at frisparkforsøket endte i corner.

Ingen av lagene klarte å avgjøre kampen i ordinær tid og måtte ut i ekstraomganger for å kåre vinneren.

Bård Finne jubler for scoring mot Tromsø (Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix)

Finne tomålsscorer

Begge lagene gikk rett i angrep fra start i første ekstraomgang, men det var først da Bård Finne var på farten at det ble endring på resultattavla.

Chidera Ejuke ble spilt opp i mellomrommet, og det som muligens var et forsøk på dribling, ble en perfekt vekta pasning til Finne. Fra skrått hold satte kantspilleren inn sitt andre mål og Vålerengas tredje for kvelden.

Ledelsen holdt i knappe fire minutter. Runar Espejord ble spilt fri i bakrommet, og alene med Marcus Sandberg vippa han ballen lekkert over sisteskansen og lagene var nok en gang like langt på Alfheim stadion.

Store sjanser

Begge ekstraomgangene starta med vanvittige målsjanser til begge lag.  Bård Finnes avslutning fra skrått hold ble redda på streken, mens Espejord sendte sitt forsøk i nettveggen.

115 minutter ut i oppgjøret måtte Daniel Fredheim Holm forlate banen med sitt andre gule kort, og Vålerenga måtte fullføre kampen med én mann mindre.

Måtte avgjøres på straffer

Ingen av lagene klarte å vippe seieren i sin favør etter 120 minutter, og det hele måtte avgjøres på straffer.

Espejord scora på Tromsøs første, og Tollås Nation fulgte opp for Vålerenga. Marcus Sandberg har vist tidligere i sesongen at han er bunnsolid på straffer imot, og på hjemmelagets andre straffe redda sisteskansen en uhyre dårlig Panenka.

Simen Juklerød, Sam Johnson og Samuel Adekugbe var trygg som banken, og da var det duka for Chidera Ejuke.

Unggutten sendte Karlstrøm feil vei og sendte Vålerenga til kvartfinalen!