Horn Myhre med scoring og assist

Gjestene fra Tromsdalen tok ledelsen, men Vålerenga 2 kom tilbake og vant fortjent på Intility Arena.

Med 0-13 på de tre siste kampene var det et revansjelystent rekruttlag som tok imot Tromsdalen UIL på Intility Arena søndag ettermiddag.

Stillingskrig

I PostNord-ligaens femte runde var det hjemmelaget som tok tak i kampen fra start, men omgangens første sjanse kom først etter 37 minuttene.

Amin Nouri og Amel Murtovic kombinerte fint på høyresida før sistnevnte la inn i boksen. Der dukka Mathias Bråthen opp fra motsatt side, men unggutten hadde glemt å legge igjen ryggsekken i garderoben og avslutninga gikk høyt over fra syv meter.

Mot spillets gang

Gjestene hadde heller ikke mye å by på fremover de første 39 minuttene, men plutselig, litt ut av intet, var Mathias Sundberg alene igjennom med Kjetil Haug.

Angriperen satte ballen mellom beina til Vålerengas sisteskanse og sørga for at TUIL gikk i garderoben med 1-0-ledelse.

Saken fortsetter under bildet.

Odin Thiago Holm spilte hele kampen for Vålerenga 2. Her i aksjon i lørdagens kamp mot Bodø/Glimt (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Fortjent utligning

Vålerenga jakta utligning etter hvilen, og etter 67 minutter satt den endelig for hjemmelaget. Felix Horn Myhre lada skuddfoten på hjørnet av sekstenmeteren, og med en lekker markkryper satte han ballen nede i det lengste hjørnet til 1-1.

Vålerenga fortsatte å produsere sjanser, og etter 79 minutter var innbytter Seedy Jatta svært nære ved å gi hjemmelaget ledelsen. Spissen dro seg innover i banen fra venstresida og prøvde å skyte ned i hjørnet han kom fra, men en meget god redning fra gjestenes keeper hindra nettkjenning.

Innbytter Håll sikra seieren

Vålerenga pressa på for seieren, og fire minutter på overtid dukka innbytter Lukas Thorsen Håll opp og skøyt hjemmelaget til himmels. Med en knallhard avslutning i nærmeste sørga han for tre veldig fortjente og viktige poeng.

Håper på flere folk

Selv om det var et sterkt ønske om å gjenåpne tribunene for publikum til kampene i PostNord-ligaen, var det knappe 80 som benyttet seg av muligheten til å se Vålerenga 2 i aksjon. Vi håper på fulltallig (altså 200 tilskuere) når rekruttene tar imot Skeid, søndag 23. august klokka 16.00.

Takk til de som møtte opp og støtta gutta!