Horn Myhre med drømmescoring da Vålerenga spilte uavgjort

Lørdagens eliteseriekamp mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Intility Arena endte 2-2.

I et fantastisk sommervær i hovedstaden tok Vålerenga imot Bodø/Glimt på Intility Arena lørdag kveld. Ronny Deila starta oppgjøret med tre 19-åringer, og en av dem var hattrickhelten fra 2. divisjonskampen på mandag, Christian Borchgrevink.

Unggutten fikk tillit på høyreback, og i likhet med resten av laget hadde han en god start på oppgjøret mot laget fra Nordland.

Etter 18 minutters spill dro han seg innover i banen og fyrte av med venstrefoten, men skuddet gikk via et Glimt-bein og til corner.

Glimt i føringen

Etter en frisk Vålerenga-start på kampen, kom Bodø/Glimt mer med i oppgjøret. Gjestene skapte 1. omgangs største mulighet etter 19 minutter, og like etter tok de ledelsen 1-0.

Bodø/Glimt fossa opp langs høyrekanten, og på bakre stolpe hadde Amor Layoni løpt seg fri og stupte innlegget i mål fra kloss hold.

Lekven med venstreslegga

Det tok heldigvis ikke lange tida før Vålerenga skapte balanse i regnskapet igjen. Felix Horn Myhre og Daniel Fredheim Holm kombinerte fint på høyresida før sistnevnte fant Magnus Lekven i returrommet.

Midtbaneankeret dro seg innover i banen før han fyrte av med venstre fra drøyt 18 meters hold. Ballen snek seg inn i det lengste hjørnet, og lagene var like langt.

Magnus Lekven jubler for scoring mot Bodø/Glimt. (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Det ble ikke scora flere mål i den første omgangen, og lagene gikk til pause på stillinga 1-1.

Annulert scoring

Det var gjestene som fant veien til nettmaskene først også etter hvilen, men selv uten hjelp av VAR ble målet korrekt avblåst for offside.

Like etter hadde Sam Johnson muligheten til å sende Vålerenga i ledelsen etter å ha blitt spilt fri av Horn Myhre, men Ricardo Friedrich fikk fingertuppene på skuddet fra spissen.

Magnus Retsius Grødem og Felix Horn Myhre jubler for scoring (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Horn Myhre med drømmescoring

Vålerenga tok mer og mer grep om kampen utover i 2. omgangen og rulla opp et fantastisk angrep etter 55 minutters spill.

Felipe Carvalho fant Bård Finne på vei igjennom, og med en kjapp kroppsfinte var han fri og fikk lagt inn med venstra. I boksen venta Felix Horn Myhre som dro til på halv volley og sendte ballen lekkert inn i nettmaskene.

Ny Glimt-scoring

Gjestene pressa på for utligning, og seks minutter før slutt kom scoringa. Et frispark fra Glimts høyreside ble slått inn foran mål, og på bakre stolpe kom Martin Bjørnbakk løpende og fikk pirka ballen over linja.

Like etter baklengsmålet var Bård Finne nære ved å sende Vålerenga i ledelsen med et hodestøt tre minutter før slutt, men gjestenes sisteskanse var med på notene og fikk redda til corner.

Vålerenga jaga på for alle tre poengene, men det ble ikke flere mål i lørdagens kamp på Intility Arena.

Se ENGA Live fra Players Lounge med blant andre målscorer Felix Horn Myhre i videoen under:

Vålerenga - Bodø/Glimt 2-2 (1-1)