Vålerenga i Dublin

Supporterkoordinator, Birk Slipersæter har vært på tur ute i Europa for å prate om rollen som SLO.

Annonse:

Vålerengas eminente supporterkoordinator, Birk Slipersæter har vært på tur i det store utland, og denne helgen holdt han innlegg for irske SLO´er.

Under kan du lese hans reisebrev fra Dublin: 

Søndag denne helgen deltok jeg på SLO-utdanning for de irske SLOene i Dublin.

Utdanningen ble holdt av Football Supporters Europe (FSE) og UEFA Academy, og er tilsvarende utdanningen vi selv deltok på i fjor. Totalt var det SLOer fra 19 klubber som deltok fra de to øverste divisjonene på herre- og kvinnesiden.

Utdanningen foregår over fire dager, fordelt på to helger. Innlegget handlet om hvordan vi løser SLO-rollen i Vålerenga og i resten av landet. Det var særlig vekt på det å skape møteplasser for egne fans og den utviklingen rollen har hatt i Norge fra starten og frem til der vi er i dag.

Innlegget ledet til flere gode spørsmål og diskusjoner rundt SLO-rollen. Det å reise ut for å dele av vår kunnskap og erfaringer er veldig givende, og samtidig er det inspirerende å se hvordan andre jobber og hvilke utfordringer de har.

Selv om det er andre forhold, finnes mange av de samme problemstillingene hos begge parter. Det er viktig å fremme rollens betydning og viktighet i land der man kanskje ligger litt bak dit vi er kommet i Norge i dag, selv om vi fortsatt ønsker å videreutvikle rollen her hjemme.

 

Annonse fra Obos-ligaen: