Her er vår nye toppspillerutvikler!

Tidligere toppspiller Trond Fredriksen har signert for Vålerenga.


Igor Aase har takket av etter 12 sesonger i kongeblått, og nå er erstatteren klar. Trond Fredriksen er ansatt som Vålerengas nye toppspillerutvikler og har signert en avtale som strekker seg ut 2024. 

Fredriksen har over 400 kamper for Aalesund som spiller, og har også trent laget i Eliteserien. 44-åringen ble ansatt som Ull/Kisas hovedtrener i 2018 og var der i to år før han det siste året har hatt en rolle i Norges Fotballforbund. Nå gleder han seg til å komme tilbake på feltet. 

- Det er dette jeg er skapt for, og noe jeg gleder meg veldig til. Jeg kunne ikke si nei til det jeg anser som en drømmejobb i Vålerenga, sier han og fortsetter: 

Annonse:

- Jeg skal være toppspillerutvikler inn mot A-laget, og får jobbe med yngre spillere som skal opp og frem. Det og i tillegg vinner kamper for Vålerenga blir litt som et Kinderegg - oppgaver som jeg gleder meg veldig til å ta fatt på, sier han. 

Fredriksen har allerede vært på Intility Arena og møtt spillere og støtteapparat, men tiltrer rollen først over nyttår. Dag-Eilev Fagermo er naturligvis veldig fornøyd med nyansettelsen og trekker frem erfaringen hans fra tiden som toppspiller og hovedtrener. 

- Trond har vært spiller på toppnivå og hovedtrener i både Eliteserien og OBOS-ligaen. Han har med andre ord lang erfaring og vet hva som skal til. Trond blir ansvarlig for å følge opp hver enkelt spiller både når det gjelder det defensive, offensive og fysiske. Han har den profilen vi har vært på jakt etter, sier sjefen og legger til: 

- Trond kommer til å ha en aktiv rolle på feltet, i tillegg til å være ansvarlig for alt av analyse. Han har god kjennskap til, og ikke minst kompetanse på de verktøyene vi bruker hos oss, avslutter han. 

Vi ønsker Trond hjertelig velkommen til Vålerenga!

Foto: Vålerenga Media

Annonse fra Eliteserien: