Her er årets kapteiner

Fire spillere skal representere Fagermos kapteinsteam i 2020.

Annonse:


Dag-Eilev Fagermos første sesong som Vålerenga-trener blir en veldig annerledes sesong. Det er derfor han også velger å ha én ekstra spiller i kapteinsteamet.   

- Det blir veldig mange kamper på kort tid, og da tror jeg det er hensiktsmessig med fire spillere. Dessuten bruker jeg kapteinsteamet i diskusjoner, og da er det kanskje en fordel at det er fire kontra tre, sier hovedtreneren. 

- Veldig Stolt

En av spillerne som får tillit av Vålerengas nye sjef, er unggutten Christian Borchgrevink. Det å være en del av kapteinsteamet er noe han har drømt om veldig lenge. 

- Det er veldig stort å få lov til å være en del av teamet, og helt klart noe jeg er stolt av. Det bringer med seg et ekstra ansvar og krever at jeg tar en større rolle i gruppa enn jeg kanskje har gjort tidligere, sier Borchgrevink. 

Sammen med resten av laget er han naturligvis svært ivrig etter å komme i gang med årets sesong, og etter tre fulle kontaktøkter kan han melde om en sulten gjeng. 

- Det er godt å få lov til å trene normalt igjen, og det er en veldig sulten og klar spillergruppe. Jeg tror folk får se et aggressivt Vålerenga-lag når vi endelig kommer i gang med kamper igjen. 

Saken fortsetter under bildet: 

Vil ha tverrfaglighet

Da Fagermo og resten av trenerapparatet skulle sette sammen årets kapteinsteam var det naturlig å se på hvilke rollekrav som skulle fylles. Og i tillegg til ledertyper og erfaring, er hovedtreneren opptatt av tverrfaglighet og kontinuitet. 

-  Jeg er veldig opptatt av at det skal være tverrfaglighet i et kapteinsteam. Jeg vil ha en unggutt som representerer de unges interesser og tanker, og som er fremtida. I tillegg ønsker jeg kontinuitet, altså spillere med lengre kontrakter og selvfølgelig erfaring og lederegenskaper, sier Fagermo før han avslører Vålerengas kapteiner i 2020: 

- Det er ikke rangert hvem som er nummer 1 enda, men de fire er: Jonatan Tollås Nation, Johan Lædre Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen og Christian Borchgrevink. 

Se video med Fagermo øverst i saken. 

Annonse fra Eliteserien: