Henrik Bjørdal klar for Vålerenga

Den offensive midtbanespilleren kommer fra Belgiske SV Zulte Waregem.

Annonse:


Vålerenga og SV Zulte Waregem er enige om en overgang for Henrik Bjørdal. 23-åringen hadde opprinnelig ett år igjen av kontrakten med den belgiske toppklubben, men nå skal han spille i kongeblått og har signert en avtale som strekker seg ut 2023.

- Henrik er en vi har fulgt med i lang tid og som vi er veldig glade for å ha på plass hos oss. Han er en ung, norsk landslagsspiller med masse erfaring fra Belgia de siste årene. sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen om nyervervelsen. 

God fysikk

Dag-Eilev Fagermo har stor tro på 23-åringen og er sikker på at Vålerenga vil få mye glede av den offensive spilleren i årene som kommer.

- Henrik har, tross sin unge alder, rukket å få mye erfaring fra gode klubber i utlandet, og er en type som passer veldig godt inn i måten vi ønsker å spille fotball på, sier hovedtreneren og fortsetter: 

- Han kan bekle de fleste offensive roller på banen, men det er først og fremst som indreløper vi skal bruke han. Den fysiske delen av spillet hans er noe vi har manglet i laget, og det er vi glade for at vi nå får inn med Henrik, avslutter han.

Saken fortsetter under bildet. 

Henrik Bjørdal har hele 59 kamper med flagget på brystet. Her i aksjon for U21 mot Tyskland (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)
Henrik Bjørdal har hele 59 kamper med flagget på brystet. Her i aksjon for U21 mot Tyskland (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Nærmere 50 kamper på toppnivå i Belgia

Bjørdal starta sin proffkarriere i Aalesund, hvor han spilte 54 kamper og scora ett mål i Eliteserien. Etter 2015-sesongen ble han solgt til engelske Brighton og var en del av kystbyens U23-lag. 

I 2017 ble han utlånt til Gøteborg for å få kamper på seniornivå, før turen gikk videre til Belgia og SV Zulte Waregem. I den belgiske toppdivisjonen Jupiler League ble det 48 kamper og to scoringer for Sunnmøringen. 

Følte seg ønsket

Bjørdal har vært innom de fleste aldersbestemte landslag og står med imponerende 59 kamper og syv mål med flagget på brystet. Nå, etter fem sesonger i utlandet vender han tilbake til Norge og hovedstaden, og gleder seg stort til å spille for Vålerenga.

- Det føles veldig godt å være på plass. Jeg har vært på hotellet noen dager, så nå gleder jeg meg virkelig til å komme i gang, sier Bjørdal og fortsetter: 

- Først og fremst har jeg følt meg veldig ønsket her over lang tid, og så var den personlige timingen riktig. Forhåpentligvis får jeg spille masse fotball, og så har klubben et veldig spennende prosjekt på gang. 

Se hele intervjuet med vår nye spiller øverst i saken. 

Henrik Bjørdal har sin første trening med Vålerenga nå klokka 11.00, og både han og Jørgen Ingebrigsten vil være tilgjengelig for pressen på Intility Arena etter endt økt. 

Vi ønsker Henrik hjertelig velkommen til Oslos stolthet! 

 

Annonse fra Eliteserien: