Haugesund stakk av med alle tre poengene

Vålerenga var det førende laget på Haugesund stadion, men sløste med sjansene i det som endte 1-0 til hjemmelaget.

Haugesund FK og Vålerenga avslutta den 18. serierunden i kveldssola på Haugesund stadion. Vertene skapte tre halvsjanser på skudd fra distanse i starten av oppgjøret, men Adam Larsen Kwarasey hadde stort sett full kontroll.

Det tok litt tid før Vålerenga kom seg inn i oppgjøret, men da de først gjorde det, var det stort sett Oslos stolthet det dreide seg om den første omgangen. Etter kvarteret spilt lukta det svidd foran målet til Per-Kristian Bråtveit.

Vålerenga best før pause

Etter at Haugesund åpna best de første ti minuttene, var resten av førsteomgangen Vålerenga sin.

Bård Finne fant Magnus Retsius Grødem inne i boksen etter 18 minutter, men skuddet ble blokkert. Chidera Ejuke plukka opp returen, men heller ikke hans avslutning nådde frem.

Gutta beit seg fast høyt på Haugesunds banehalvdel, og skapte flere store muligheter på rekke og rad. Både Felipe Carvalho og Bård Finne var centimetere unna å sette kampens første mål, men Bråtveit hindra begge to.

Daniel Fredheim Holm og resten av Vålerenga-spillerne trøkka til i oppgjøret mot FK Haugesund (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)

Hadde fortjent ledelse

Vålerenga fortsatte å produsere sjanser, og like før halvtimen var spilt fikk Peter Godly Michael to store muligheter på rad. Spissen raga høyest i feltet og fikk til en god avslutning med hodet, men Bråtveit redda både den og returen like etter.

Vålerenga kjempa hjemmelaget ut av stilen med oppofrende duellspill og var det førende laget den første omgangen. Ivan Näsberg var svært nære fra distanse minuttet før hvilen, men tross store sjanser for Deilas menn sto det 0-0 til pause.

Stølås matchvinner

Som i den første omgangen var det Haugesund som kom best i gang, og etter 55 minutter satte Alexander Stølås inn ledermålet for vertene. Venstrebacken klinka til fra distanse, og Adam Larsen Kwarasey var sjanseløs.

Vålerenga jaga på for scoring, men så var det det med uttelling på sjansene da. Laget skapte mye, men mangla det lille ekstra i avslutningene og fant ikke veien til nettmaskene denne mandagskvelden. Selv åpent mål på overtid endte med bom, og da blir det vanskelig å vinne fotballkamper.

Stølås' scoring etter 55 minutter ble matchavgjørende, og det endte med 1-0-tap mot FK Haugesund.