Enrique Paez Thomas Hasselgren_VFE

Hasselgren til svensk toppjobb

Utviklingsleder Thomas Hasselgren går til toppjobben som Akademichefsutvecklare i Svensk Elitfotboll!

Annonse:

Thomas Hasselgren har vært ansatt i Vålerenga siden 2012. Som utviklingsleder har han bygget opp Norges beste akademi. Nå hentes han til hjemlandet Sverige, og en nyopprettet stilling som Akademichefsutvecklare i Svensk Elitfotboll.

- Jeg skal støtte og bidra til å utvikle alle toppklubbenes akademier. Det er en svært spennende utfordring, som blant annet innebærer å videreutdanne utviklingslederne i klubbene og å ha ansvaret for den svenske akademiklassifiseringen, sier Thomas Hasselgren.

Han flytter dermed kontorplass fra Intility Arena i Oslo til Friends Arena i Stockholm.

- Det blir et par dager i uka på kontoret, men jeg skal være mest ute i klubbene og arbeide rundt omkring i Sverige, sier han.

En fantastisk reise

Han forteller om en både givende og krevende reise i Vålerenga.

- Det har vært over åtte år med givende og krevende arbeide, men først og fremst en fantastisk reise. I 2014 tok jeg rollen som utviklingsleder under en økonomisk krevende periode for klubben. Med ny organisering fra 2015 og frem til i dag har vi jobbet frem Norges beste fotballakademi, basert på NTFs akademiklassifisering, og jeg er stolt av den jobben teamet har lagt ned, sier vår avtroppende utviklingsleder.

Når han oppsummerer tiden i Vålerenga, er det menneskene han har jobbet med som trekkes mest frem.

- Vi har fått frem spillere, trenere og gode mennesker. Det klart tyngste med å skifte jobb blir å reise fra alle de gode relasjonene jeg har her, sier Hasselgren.

Svært gode resultater

Styreleder i Vålerenga Fotball Elite, Thomas Baardseng, roser Hasselgren for en gnistrende innsats fra ansettelsen i 2012 og frem til i dag.

- Da Hasselgren begynte som utviklingsleder hadde han tre medarbeidere i utviklingsavdelingen, og forventninger om å levere i norgestoppen på utvikling over tid. I 2020 står han som leder av Norges største og beste fotballakademi, som utvikler fotballspillere og trenere både til Vålerengas a-lag og til Oslo-fotballen for øvrig. Det er nå fjorten fulltidsansatte, seks på deltid og rundt fem på internship i avdelingen. Disse 25 leverer svært gode resultater i en avdeling bygd opp under hans ledelse, sier Baardseng.

Han forstår at Hasselgren ville takke ja til toppjobben i Sverige.

- Han har lagt ned uendelig mange og gode arbeidstimer for Vålerenga, resultatene taler for seg selv. Vi kan alle være stolte over at jobben er gjort så godt at svenskene vil ha han tilbake i en av de viktigste jobbene i svensk fotball. Jeg vil takke Thomas for alt han har gjort for Vålerenga, og ønsker han lykke til videre, sier styrelederen.

Hardt arbeid lønner seg

Sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen er også full av lovord om en dyktig kollega.

- Thomas har vært en tett samarbeidspartner og nær kollega de siste årene. Det er selvsagt leit å miste slike. Samtidig er det også alltid gøy å se at hardt arbeid lønner seg og at flinke folk får nye muligheter andre steder, så også denne gangen. Når Thomas fortalte om denne muligheten han nå får var det derfor både glede og sorg om hverandre, men kanskje mest av alt glede på hans vegne, sier Ingebrigtsen.

Han tror Hasselgren vil gjøre en utmerket jobb i Sverige.

- De som nå får Thomas inn på laget har gjort en meget god signering. Nå skal vi først utnytte kompetansen og erfaringen godt de neste månedene før han reiser, og så får vi etter hvert ønske både dem og Thomas lykke til fremover!

Hasselgren har i utgangspunktet tre måneders oppsigelse, og står dermed i stillingen en stund til. Vålerenga kommer med det første til å utlyse stillingen som utviklingsleder.

Annonse fra Obos-ligaen: