Hardt straffet mot Europa League-motstand

MARBELLA: Vålerenga heva seg stort etter pause, men tapte lørdagens treningskamp 2-1 mot Dynamo Kiev.

Vålerenga havna tidlig under mot Dynamo Kiev da Nazariy Rusen ble spilt igjennom etter 6 minutter. Det kunne se ut som offside, men dommeren lot spillet gå og spissen gjorde ingen feil alene med Adam Larsen Kwarasey.

Deilas menn hadde mye ball selv mot det ukrainske storlaget, men kom ikke til de helt store sjansene den første halvtimen. Nærmest var Bård Finne på et frispark fra 30 meter, men Dynamo Kievs sisteskanse redda forsøket til corner.

Saken fortsetter under bildet.

Adam Larsen Kwarasey kaster seg, men klarer ikke å forhindre at FC Dinamo Kiev scorer 2-0 målet i lørdagens treningskamp (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)

Hardt straffet

Like etter var det Kravchenko hos hvittrøyene som forsøkte seg på frispark fra drøyt 18 meter. Larsen Kwarasey slang seg etter skuddet, men ballen gikk inn i det høyre hjørnet via hanskene til 2-0 etter 39 minutter.

Ukrainerne gikk til pause med ledelse etter en omgang der Vålerenga slet litt i det oppbyggende spillet. Forsøkene på vei fremover mangla rytme og ble ofte brutt i midtbaneleddet. Mot lag som Dynamo Kiev blir man da hardt straffet.

Bedre med etter pause

Vålerenga hadde mye bedre kontroll etter hvilen og skapte flere gode muligheter. Reduseringa kom etter 69 minutter da Magnus Retsius Grødem dro seg fint forbi flere Kiev-spillere og satte ballen ned i det høyre hjørnet.

Prøvespiller Victor Bonyface fikk de siste ti minuttene og var svært nære å sette inn utligninga like før slutt. Kun en meget god redning av Dynamo Kievs sisteskanse hindra nigerianeren nettkjenning.

På det påfølgende hjørnesparket sto Vålerenga-spillerne i kø for å sette ballen i mål, men ukrainerne kasta seg foran og blokkerte både forsøket fra Bård Finne og Retsius Grødem på streken.

Flere mål ble det ikke, og kampen endte dermed 2-1 til Dynamo Kiev.