DSC04417 2

Gutta er kongeblå!

Nathan Fasika Idumba (25) og Brice Ambina (22) kommer på lån fra Cape Town City.

Annonse:

Vålerenga og den Sør-Afrikanske klubben Cape Town City er enige om en låneavtale for Nathan Fasika Idumba og Brice Ambina. Gutta har imponert på prøvespill den siste perioden, og vil bli forsterkninger inn mot sesongen som kun er få uker unna. 

Midtbaneanker Ambina leies i første omgang frem til sommeren, mens landslagsstopper Idumba blir ut 2024. Klubben har sikra seg opsjon på kjøp av begge to.  

- De har vært med oss både i Marbella og her hjemme, og tilpassa seg spillestil og garderobe raskt. Det er voksne gutter som har fungert i miljøet fra dag 1 rett og slett, sier sportssjef Joacim Jonsson og legger til: 

- Både Brice og Nathan er spillertyper vi ikke har i laget fra før, og som vi tror skal tilføre oss kvalitet fra første stund. 

Hovedtrener Geir Bakke er veldig fornøyd med å få gutta permanent på plass, og sier følgende om våre to nysigneringer fra Cape Town City FC. 

- Nathan er en rask midtstopper med et bra steg. Han har et godt lynne, er ganske rolig i måten å spille på, men klinker til i avgjørende situasjoner. Han var veldig god i førsteomgangen mot Brann, men er samtidig litt heit i toppen, og det må vi justere litt. Jeg tror vi har en fin midtstopper på plass, sier han og fortsetter: 

- Brice er en typisk sekser-spiller med gode tyngdeoverføringer og god oversikt. Han leiter ofte etter løsninger fremover i banen og finner de løsningene ofte også. Han må vende seg til det norske tempoet, for det er ganske ulikt slik de spiller i Sør-Afrika, men det er en god fotballspiller, avslutter Bakke. 

Spillerne selv er veldig glade for å være på plass i Vålerenga, og trives med å være en del av den spillergruppa som er her. 

- Jeg er utrolig fornøyd med å ha signert, og gleder meg til å komme i gang med sesongen. Det viktigste er å hjelpe klubben å komme tilbake til Eliteserien, og jeg skal gjøre mitt ytterste for at det skjer, sier Idumba og får støtte fra Ambina. 

- Jeg er veldig glad for å være her og ser virkelig frem til å spille foran Vålerengas supportere. Vi har fått noen fine lagkamerater her, det er et godt trenerteam og jeg skal gjøre mitt beste ute på banen. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: