Grødem til Vejle

Magnus Retsius Grødem reiser til Danmark for å bli en del av Vejles mannskap.

21-åringen skrev tirsdag under en fireårsavtale med det danske laget.

– Vi fikk et godt tilbud fra Vejle som var bra for oss og bra for Magnus. Han ville gjerne forsøke seg i utlandet, og når vi fikk det vi ønsket for ham, ble vi enige om en overgang. Vi har hatt han hos oss i tre år og ønsker han lykke til videre som utenlandsproff, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen.

Spilleren selv gleder seg naturligvis til sjansen han får i Danmark.

– Det er en stor karrieremulighet jeg har fått gjennom avtalen med Vejle Boldklub og jeg gleder meg til å spille for dem. Jeg har vært gjennom en god utvikling i norsk fotball, men utlandet er noe spesielt, sier Grødem til Vejles nettside.

Flere profiler

Vejle Boldklub endte på sisteplass i sist sesongs Superligaen som ble avsluttet i mai og som dermed startet inneværende sesong på nest øverste nivå i Danmark. Der ligger de på femteplass etter seks kamper. Klubben har vunnet fem seriegull og to cupgull inkludert «The Double» i både 1958 og 1972.

Av rekken med tidligere spillere finner vi blant andre Allan Simonsen, Thomas Sørensen, Preben Elkjær, John Sivebæk, Thomas Gravesen, og de tidligere Vålerenga-spillerne Thomas Gill og Melker Hallberg.

Scoret i debuten

Saken fortsetter etter bildet.

Magnus Retsius Grødem Viking_spx
Grødem scoret i eliteseriedebuten borte mot Viking i 2016. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Grødem kom til Vålerenga fra Bryne sommeren 2016. Debuten i Eliteserien fikk han i bortekampen mot Viking samme år hvor han også scoret det siste målet i 2-0-seieren til Vålerenga. Han fikk seks kamper og to mål for A-laget våren 2017 før han gikk på lån til OBOS-ligalaget Ull/Kisa hvor han fikk ti kamper og to mål.

I 2018 fikk han sitt virkelige gjennombrudd og spilte hele 28 kamper for Vålerenga (23 i Eliteserien og fem i cupen). Han startet sesongen 2019 på et nytt lån i Ull/Kisa (7 kamper/2 mål) før han returnerte til Vålerenga hvor han fikk to kamper.

Fakta

  • Navn: Magnus Retsius Grødem

  • Født: 14. august 1998

  • Kamper/mål for Vålerenga: 35/4

  • Kamper/mål for landslaget: Norge U21 (2/0), Norge G19 (2/1), Norge G18 (8/2), Norge G17 (8/2) og Norge G16 (6/0)

  • Tidligere klubber: Ull/Kisa (lån) og Bryne.

  • Aktuell: Har signert en fireårsavtale for den danske klubben Vejle.

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: