- Rett og slett moro!

Vålerenga tok sin fjerde trepoenger på rad etter 5-2-seier i Grimstad.

Lørdag kveld var det duket for Vålerengas første Eliteseriekamp på J. J Ugland stadion Levermyr. Nærmere 600 supportere hadde tatt turen fra hovedstaden og fylte Grimstad med Vålerenga-rop fra tidlig formiddag. Stemninga var med andre ord satt, og gutta starta forrykende på en strøken gressmatte.

Corner er mål

Vålerenga skapte flere store sjanser allerede i løpet av de første fem minuttene. Leonard Zuta prøvde seg på en avslutning, men ble blokkert. Det samme ble Henrik Udahl, som fra fem meter tvang frem en kanonredning av Øystein Øvretveit.

Da kampuret viste ni minutter fikk de kongeblå corner fra venstre. Nybakt trebarnsfar Vegar Eggen Hedenstad svingte corneren inn, Oldrup Jensen stussa videre og på bakre lurte Jonatan Tollås Nation. Kapteinen satte enkelt inn 1-0 og sendte Vålerenga fortjent i ledelsen.

Jonatan Tollås Nation kunne juble for kampens første scoring i Grimstad (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

To straffer

Etter Vålerengas pangstart på kampen spilte hjemmelaget seg mer inn utover i omgangen, og etter 25 minutter kom utligninga.

Jerv kom seg enkelt igjennom sentralt i banen og Fernandes var plutselig alene med Magnus Sjøeng. Vålerengas sisteskanse gjorde en kjemperedning, men på returen var Mikael Ugland først og satte inn 1-1.

Heldigvis tok det ikke lang tid før gutta i kongeblått var tilbake i ledelsen, og det med to. Begge fra ellevemeteren!

Først ble Henrik Bjørdal felt av Fernandes inne i boksen og Amor Layouni satte den sikkert i kassa. Fire minutter senere skøyt Petter Strand i hånda til John Olav Norheim og nok en sjanse fra ellevemeteren.

Henrik Bjørdal gikk frem, venta ut Øvretveit og satte ballen sikkert ned i motsatt hjørne av der keeperen lå. 1-3! Resultatet sto seg ut omgangen og supporterne sang gøy i syden da gutta gikk inn i garderoben.

Et stappfullt bortefelt i strålende humør etter de første 45 (Foto: VIF Media)

Corner ER mål det

Gutta kom ut til de siste 45 med samme trøkk som før pause, og det var bare et tidspørsmål før nummer fire kom. For den gjorde det, like før timen var spilt.

Osame Sahraoui holdt lekestue på venstresida og skaffa corner. Hedenstad traff godt før hvilen og brukte samme oppskrift etter 57 minutter. Midtstopper Oldrup Jensen steg til værs og heada inn vårt fjerde for kvelden til enorm jubel fra bortefeltet.

Med tyve minutter igjen på klokka fikk vertene frispark like utenfor 16-meteren, og innbytter Aral Simsir traff godt. Dansken banka kula inn i vinkelen til 2-4, men Vålerenga var ikke ferdige for kvelden.

Innbytter Jacob Dicko Eng satte spikeren i kista på overtid og sørga for 5-2-seier og fjerde trepoenger på rad. Nå er det moro å være Vål'enga! Vi sees på Intility Arena neste søndag.