- Godt gjort å komme som ny på et landslag og gjøre det så bra

Jacob Dicko Eng og Magnus Bech Riisnæs er tilbake fra U17-samling. Førstnevnte debuterte med flagget på brystet og er også helt fersk i Vålerengas A-stall.

Annonse:


Den raske og driblesterke høyrekanten Jacob Dicko Eng har imponert både trenere og medspillere under sine første treninger med A-laget. 16-åringen kom fra Lyn før årets sesong, og ble tidlig tatt opp som hospitant av Dag-Eilev Fagermo. 

Sammen med lagkameratene Magnus Bech Riisnæs, Storm Kolbjørnsen og Andreas Steensrud har Jacob nettopp kommet tilbake fra sin første samling med U17-landslaget, og der gjorde han sine saker meget godt. 

Magnus Bech Riisnæs og de andre Vålerenga-gutta har hatt en god landslagssamling (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Magnus Bech Riisnæs og de andre Vålerenga-gutta har hatt en god landslagssamling (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Selv sier han seg ganske fornøyd med debuten, mens den litt mer erfarne Riisnæs var mektig imponert. 

- Det var overraskende bra. Det er veldig godt gjort å komme som ny på et landslag og prestere på det nivået han gjorde. Han hadde en fin assist i internkampen også, så det er enkelt og greit veldig imponerende, smiler Riisnæs. 

U17-landslaget var samlet for første gang i år, med både ny trener og en ny spillestil. 

- Det har vært veldig gøy. Nytt trenerteam, ny formasjon, ny spillestil - ja, alt er nytt egentlig, så det var veldig gøy å komme i gang. Så var det også fint å kunne spille med jevnaldrende igjen, men det er alltid godt å komme tilbake på trening her, sier Riisnæs. 

Se intervjuet med gutta øverst i saken. 

Fakta

  • Navn: Jacob Dicko Eng

  • Født: 14. september 2004

  • Posisjon: Kant/Angrep

  • Tidligere klubber: Sagene, Lyn

  • Kom til Vålerenga fra Lyn i 2021

  • Fersk U17-landslagsspiller

 

Annonse fra Eliteserien: