Vennskapskamper og EM-kvalik for Vålerengas landslagsspillere.

Vålerenga har hele syv spillere på ulike landslag denne uka, og de fleste har allerede vært i aksjon for sine lag.

Samuel Kari Fridjonsson og Sam Adekugbe har spilt for A-landslagene til henholdsvis Island og Canada, mens Ivan Näsberg (U21), Leo Cornic, Harald Martin Hauso, Oskar Opsahl (G17) og Christian Borchgrevink (G19) representerer Norges U-landslag.

G17 med sterk seier

G17-landslaget fikk en bra start på eliterunden i EM-kvalifiseringen da de spilte 2-2 mot forhåndsfavoritt Tyskland onsdag.

Lørdag fulgte de norske gutta opp med 2-1-seier mot Skottland, og både Leo Cornic og Harald Martin Hauso spilte hele kampen.

Les kampreferat her

Norge knuste Tyskland

G19-landslaget slo voldsomt tilbake etter 1-6-tapet mot Nederland onsdag. Lørdag slo de norske gutta Tyskland hele 5-2 i eliterunden i EM-kvalifiseringen.

Christian Borchgrevink scora Norges eneste mål mot Nederland i den første kampen, men måtte se hele oppgjøret mot Tyskland fra benken.

Tirsdag avsluttes kvalifiseringen med kamp mot Skottland som slo Nederland 2-0 i dag. Dermed lever EM-håpet før den siste kampen. Om Norge slår Skottland og Nederland avgir poeng mot Tyskland er Norge i EM.

Näsberg og Norge med solid prestasjon i Italia

U21-landslaget har starta sesongen godt, og torsdag kveld spilte de 1-1 mot et sterkt italiensk lag på bortebane. Ivan Näsberg har vært sentral for oss i 2018, og Vålerenga-gutten spilte også hele kampen for Norge på stopperplass.

Oppgjøret mot Italia var privatlandskamp, men førstkommende tirsdag fortsetter EM-kvalifiseringen for U21 med bortekamp mot Israel.

Adekugbe med da Canada slo New Zealand

Sam Adekugbe er fortiden i Spania med det kanadiske A-landslaget, og lørdag slo de New Zealand 1-0.

Vålerengas venstreback kom inn etter 60 minutter i en kamp der tidligere Vålerenga-spiss Tosaint Ricketts ble matchvinner med sin 1-0-scoring etter 53 minutter.