Glimt til cupfinale

Vålerenga spilte en meget god fotballkamp på Intility Arena, men det holdt ikke helt inn.

Nesten 11.000 tilskuere hadde funnet veien til Intility Arena torsdag kveld, for å overvære semifinalen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt.

ØSTBLOKKA var fylt til randen av folk og stemninga var enorm ved avspark. Det tok dessverre ikke mer enn to minutter før Ulrik Saltnes stilna hjemmepublikummet i et par sekunder da han sendte Glimt i føringa på Oslo øst.

Gjestene broderte seg igjennom Vålerenga-forsvaret før midtbanespilleren tuppa ballen forbi Jacob Storevik.

Enorm Ilic

Vålerenga har hatt en lei tendens til å starte kampene med mål imot, men heldigvis tok det ikke lange tida før det var balanse i regnskapet. Andrej Ilic har virkelig funnet seg til rette i den kongeblå drakta, og Magnus Bech Riisnæs fortsetter å strø om seg med gode innlegg.

Andrej Ilic gratuleres for sin 1-1-scoring før pause (Foto: Terje Bendiksby / NTB)

Etter et snaut kvarter dro venstrebacken seg innover i banen, curla ballen på bakre og fant høyreback Christian Borchgrevink. Med en lekker berøring la høyrebacken ballen perfekt på hodet til Andrej Ilic og 1-1 var et faktum.

Best før pause

Geir Bakkes menn spilte seg virkelig opp utover i omgangen og dominerte på eget kunstgress. Gjestene hadde mye ball, men det var Vålerenga som skapte sjansene.

Det ble ikke flere mål før pause, men en semifinale i cupen skal avgjøres og begge lag la alt i potten for en tur til Ullevaal Stadion i desember.

Vanvittige scoringer

Bodø/Glimt tok ledelsen for andre gang i kampen da Faris Pemi Moumbagna stanga de gule i ledelsen ti minutter ut i den andre omgangen, men Vålerenga kom tilbake. Igjen var Andrej Ilic på plass da Borchgrevink fant frem silkefoten.

Serberen stanga inn sitt andre for kvelden kun tre minutter senere og sørga for  2-2 med en god halvtime igjen av oppgjøret.

Faris Pemi Moumbagna jubler for scoring i semifinalen (Foto: Terje Bemdiksby / NTB)

Bodø/Glimt hadde mye ball etter utligninga, men Vålerenga var farlig på kontringer. Både Ilic, Bitri og Ofkir var frempå ved et par anledninger, men det var gjestene fra Bodø som tok det siste stikket.

Brassespark

Faris Pemi Moumbagna scora det som fort kan bli årets mål i 2023 da han brassesparka Glimt i ledelsen fem minutter før slutt. En enorm avslutning og en scoring Storevik kunne gjøre lite med.

Vålerenga sendte samtlige spillere i angrep på en corner fire minutter på overtid, og da Glimt fikk tak i ballen kunne Sørensen løpe inn bortelagets fjerde for kvelden og sette spikeren i kista.

Det ble ingen cupfinale i 2023, men neste år tar vi alt.

Tusen takk for en enorm støtte - nå er det en svært spennende Eliteseriehøst som gjenstår for gutta våre!