Gikk seirende ut av årets første kamp på Intility Arena

Bodø/Glimt hadde ikke sluppet inn mål i 2019, men det var før de møtte Vålerenga i hovedstaden.

I solskinnet på Intility Arena var det gjestene fra Bodø som tok ledelsen etter ti minutter i fredagens treningskamp.

Vålerenga prøvde å spille seg ut bakfra, men Mohammed Abu var uheldig og mista ballen i forsøket. Bodø/Glimts Patrick Berg var aggressiv og stjal ballen fra midtbanespilleren, og fra drøyt 16 meter plasserte han skuddet i Kristoffer Klaessons høyre hjørne til 1-0.

Åpna Bodø-forsvaret

Vålerenga hadde som vanlig mye ball på eget gress, og etter 18 minutter kom den første muligheten. Chidera Ejuke vendte opp i mellomrommet og gikk for avslutning, men skuddet sneiet tverrliggeren og gikk over målet.

Like etter fikk samme mann en ny mulighet etter godt spill på venstresida, og denne gangen smalt ballen inn i nettmaskene. Vålerengas tekniker fikk ballen av Fitim Azemi rundt 15 meter fra målet og plasserte skuddet helt nede ved stolperota. Dette var Bodø/Glimts første baklengsmål i 2019.

Se bildegalleri nederst i saken.

Shala på retur

Vålerenga heva seg etter scoringa og etter 36 minutter tok Oslos stolthet ledelsen. Dommer Ola Hobber Nilsen pekte på straffemerket etter en situasjon inne i Bodø/Glimts 16-meter og Bård Finne gikk frem for å ta den.

Glimts sisteskanse valgte riktig side, men på returen var Herolind Shala først på ballen og satte inn 2-1.

Ny straffe

Like før pause gikk målscorer Shala ned i feltet, og Hobber Nilsen pekte nok en gang korrekt på straffemerket. Igjen var det Finne som gikk frem for å ta den, og denne gangen klinka kantspilleren ballen opp i nettaket. Vålerenga gikk dermed til pause på stillinga 3-1.

Bård Finne satte inn 3-1 fra straffemerket i fredagens treningskamp mot Bodø/Glimt (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

Glimt-press etter pause

Gjestene fra Nord kjørte på fra start i den andre omgangen og reduserte allerede etter to minutter. Gultrøyene spilte seg enkelt igjennom Vålerengas forsvarsfirer og Vegard Leikvoll Moberg reduserte til 2-3 for Bodø/Glimt.

Bortelaget pressa på for utligning og hadde noen skumle skuddforsøk, men Kristoffer Klaesson var på plass og fikk rydda unna ved flere anledninger etter hvilen.

Vålerenga hadde også sine muligheter i den andre omgangen, men Glimt-forsvaret blokkerte heroisk i egen boks ved flere anledninger.

Vega-debut

Med 15 minutter igjen å spille gjorde Ronny Deila fire bytter samtidig, og inn kom blant andre Deyver Vega. Kantspilleren fikk dermed sin debut i kongeblått og vist seg frem for de 275 tilskuerne som hadde tatt turen denne fredags ettermiddagen.

De fikk også se et Vålerenga-lag gå seirende ut av årets første kamp på Intility Arena med 3-2-seier over Bodø/Glimt.