Ghayas Zahid solgt til Apoel FC

Vålerengas nummer 10 får oppfylt proffdrømmen og skal spille Champions League med den kypriotiske seriemesteren.

Annonse:

Vålerenga og Apoel FC er enige om en overgang for Ghayas Zahid. Den offensive midtbanespilleren får dermed oppfylt proffdrømmen og har signert en 4-årskontrakt med den kypriotiske storklubben. 

Saken fortsetter under bildet. 

Møter Real Madrid, Dortmund og Tottenham

Apoel FC har lang fartstid med spill i Europa, og kan skilte med hele 20 seriemesterskap, 19 cupmesterskap og elleve supercuper i Kypros. De blå og gule tok seg til kvartfinalen i mesterligaen i 2011/2012-sesongen, men tapte mot Real Madrid.

I år er hovedstadslaget igjen klar for det gjeve selskap og skal i aksjon mot de regjerende mesterne i Champions League, Dortmund og Tottenham, og det med en 22-åring fra Mortensrud i troppen. 

Jeg er veldig glad for at dette gikk i orden, og gleder meg til nye utfordringer i Apoel. Tida i Vålerenga har vært helt fantastisk, og selv om jeg nå får oppfylt drømmen er det også trist å forlate klubben i mitt hjerte.

— Ghayas Zahid

Zahid hadde ett år igjen av kontrakten med Vålerenga, men etter å ha spilt nesten hele sin karriere i klubben, går nå ferden videre. 

- Vålerenga ønsker å være en klubb som utvikler spillere, med et mål om å kunne selge en del av disse spillerne til større klubber og ligaer i utlandet. Gevinster ved slike salg reinvesteres i videre klubbygging og utvikling – og vi skal heller ikke glemme at det da også tilføres midler til andre klubber i Oslo og omegn, sier daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth. 

- Ghayas har hatt en drøm om å spille i utlandet, og vi ønsker selvsagt ikke å stå i veien for dette, sier hovedtrener Ronny Deila og legger til: 

- Han har vært en svært viktig spiller for oss i mange år, men nå er tiden inne for at gutten skal få ta steget ut, og vi ønsker han alt godt i Apoel. 

Ser frem til utfordringene som venter

Zahid er allerede på vei til Kypros og har forhandlet frem sin personlige avtale. Kvartfinalen mot Rosenborg ble dermed den siste kampen i blått for denne gang. Nå ser han frem til å spille Champions League med sin nye klubb, noe som har vært målet i mange år. 

- Jeg er veldig glad for at dette gikk i orden, og gleder meg til nye utfordringer i Apoel. Tida i Vålerenga har vært helt fantastisk, og selv om jeg nå får oppfylt drømmen er det også trist å forlate klubben i mitt hjerte, sier Zahid og legger til: 

- Med ny stadion på Valle, semifinale i cupen og fortsatt mange poeng å spille om i serien, blir det spennende å følge klubben utover. Når jeg engang vender tilbake, blir det nok i blått på Valle, avslutter han. 

Ghayas Zahid debuterte for Vålerenga i 3-1-seieren over Odd på Ullevaal Stadion i august 2011. Siden den gang har det blitt 128 kamper og 38 mål. Nå fortsetter karrieren i Kypros og vi ønsker han alt godt! 

Se intervju med Ghayas i vinduet under: 


Annonse fra Obos-ligaen: