NTB_JjzT0wC22HI

Geir Bakke er Vålerengas nye hovedtrener

Rælingen-mannen inntar sjefsstolen på Intility Arena og har signert en avtale ut 2027.

Annonse:

Vålerenga Fotball Elite har i dag gleden av å presentere Geir Bakke som klubbens nye hovedtrener. 53-åringen kommer fra stillingen som hovedtrener i Lillestrøm sportsklubb, der han har vært sjef i tre og et halvt år.

I Vålerenga er gleden stor over at Geir Bakke nå kommer tilbake til klubben der han var assistenttrener i seks år fra 1999 til 2005. Her bidro han til stor suksess, med sølv i 2004 og gull i 2005.

Bakke har hatt sportslig fremgang i alle klubbene han har jobbet i. Han var med på å legge grunnlaget for eventyret i Kristiansund. I Sarpsborg vant klubben sin første medalje noensinne med ham som trener, og han tok laget til gruppespill i Europa League.

Mannen fra Rælingen tok over Lillestrøm i Obos-ligaen, sørget for opprykk på første forsøk og har siden opplevd to strake fjerde plasser, cupfinale og europaspill.

«Vi i Vålerenga Fotball Elite er veldig glade over å ha fått på plass Geir Bakke som hovedtrener. Ikke bare kan han vise til solide resultater i alle klubber han har vært i, han gjør også et så bunnsolid inntrykk som både trener og menneske. Han er rolig og trygg, men også klar og tydelig. Han har blikk for enkeltspilleren, men også for kollektivet. Vi opplever ham som særdeles profesjonell og faglig dyktig,» uttaler styreleder Tuva Ørbeck Sørheim.

«Treneransettelsen har vært en grundig og ryddig prosess der Geir tidlig utkrystalliserte seg som det klare førstevalget. Geir har vært en ener til å ta ut potensialet i de ulike gruppene han har jobbet med, og han passer perfekt inn i Vålerengas profil,» sier sportssjef Joacim Jonsson.

Geir Bakke signerer kontraktet som gjør han til hovedtrener i Vålerenga de neste 4,5 årene. Styreleder Tuva Ørbeck Sørheim (t.v). Foto: Geir Olsen / NTB
Geir Bakke signerer kontraktet som gjør han til hovedtrener i Vålerenga de neste 4,5 årene. Styreleder Tuva Ørbeck Sørheim (t.v). Foto: Geir Olsen / NTB

Dette sier Vålerengas nye hovedtrener, Geir Bakke:

«Etter tre og et halvt år i Lillestrøm sportsklubb velger jeg å forlate Åråsen og skifte klubb. Det har vært tre og et halvt flotte år i LSK. Vi har vært med på opprykk, to fjerdeplasser i Eliteserien, cupfinale, europaspill og ligger i inneværende sesong med et snitt til å nå femti poeng. Siden høsten i fjor har vi likevel merket en viss slitasje mellom spillergruppe og trenerduo.

Etter mange års erfaring kjenner man når det er på tide at andre krefter skal få overta, til det beste for alle parter. For meg var det punktet nå.

At klubben jeg går til, er Vålerenga, vil sikkert oppleves anstrengt for flere LSK-supportere, men denne muligheten tente meg. Jeg har vært i Vålerenga i seks år tidligere, og det skal bli spennende å komme tilbake.

Jeg trigges av utfordringer, og vil jobbe knallhardt for å få Vålerenga stabilt opp i toppen av norsk fotball: kjempe om medaljer og komme seg ut i Europa.

Jeg er stolt av alt vi har fått til i LSK, det har vært berikende år sammen med et stort kollektiv av spillere, ansatte og supportere. Nå gleder jeg meg til alt vi skal få til sammen i Vålerenga.» 

Vi ønsker Geir hjertelig velkommen tilbake til Vålerenga!

PS: Jan-Frode Nornes leder laget i kveldens kvartfinale mot Brann. 

Vålerenga Fotball Elite inviterer media til pressekonferanse i kantina på Intility Arena onsdag 12. juli klokka 12.00. Her vil klubbens nye hovedtrener, Geir Bakke være til stede, samt styreleder Tuva Ørbeck Sørheim og sportssjef Joacim Jonsson. Klubben kommer ikke til å besvare noen henvendelser før pressekonferansen. 

Geir Bakkes trenerkarriere:
1998-1999 Skjetten (hovedtrener i 2. div og delt hovedansvar i Adecco)
1999-2005 Vålerenga (assistent)
2006-2008 Moss (Hovedtrener, Obosligaen)
2009-2011 Stabæk (Assistent, Eliteserien)
2012-2013 Kristiansund (Hovedtrener, Obosligaen)
2014 (Molde, Assistent)
2015 – 2019 (Sarpsborg, Hovedtrener)
2020 – 2023 (Lillestrøm, Hovedtrener)

Annonse fra Obos-ligaen: