- Gatelag har en enorm tilleggsverdi for samfunnet

Helseminister Bent Høie tok avspark i sesongens første gatelagskamp mellom Vålerenga og HamKam.

Mandag formiddag var Helseminister Bent Høie til stede i Vallhall for å ta avspark i årets første gatelagskamp.

I forkant av oppgjøret mellom Vålerenga og Hamkam fikk han presentert arbeidet som gjøres i Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn, samt høre hvilke resultater som har kommet frem gjennom forskning på verdien av gatefotballen i Norge. 

Høie er imponert over det samfunnsansvaret klubben tar, og er glad for å se hvor stort gatefotball og har blitt i Norge. 

Annonse:

- Det har en stor verdi, spesielt for den enkelte. De får et lag å være sammen med, noe å stå opp til om morgenen, og det som egentlig er viktig for oss alle sammen - at noen har behov for en, sier Høie. 

Helseministeren ble mottatt på Intility Arena av Vålerengas gatelagsspiller Olav Tveiten, og han var både stolt og glad for det ærefulle oppdraget. Tveiten ønsket å fortelle om hva Vålerenga gjør, og hvilken betydning gatefotball har hatt for han de årene han har vært i klubben. 

- Han (Helseminster Bent Høie red.anm) var en utrolig trivelig kar å prate med. Jeg prøvde å beskrive hva vi driver med, og jeg tror jeg ga et godt svar på det han spurte om og lurte på, sier Tveiten og fortsetter: 

- Jeg jobber litt med Gatelaget i tillegg til å være spiller her, og for meg betyr dette veldig mye. Det å ha noe å gå til, bidra til å legge til rette for andre og hjelpe dem med å komme dit jeg er. Nå har jeg vært nykter i mange år, og Vålerenga er en veldig stor del av det, avslutter han. 

Sesongens første kamp endte med en solid 8-3-seier til Vålerenga over Hamkam, og det er liten tvil om at oppkjøringa har vært god for Tveiten & co. 

Se hele intervjuet med Helseministeren og Olav Tveiten i videoen under: 


Annonse fra Eliteserien: