G17-landslagsspiller med proffkontrakt

Harald Martin Hauso har signert kontrakt til 30. juni 2020.

Harald Martin Hauso kom til Vålerenga fra Stabæk i mai 2017, og allerede i vinter fikk han sin debut for A-laget. Midtstopperen har også en fortid i Oppsal, og nå har han signert proffkontrakt med Vålerenga. 

Unggutten selv er veldig glad for at avtalen er kommet på plass, og gleder seg til å fortsette utviklingen hos Oslos stolthet. 

- Først å fremst er jeg utrolig stolt over å ha signert en proffkontrakt med klubben min, Vålerenga. Det har vært en drøm å få spille for Oslos stolthet siden jeg var liten gutt, og målet mitt nå er å etablere meg på A-laget, sier Harald Martin. 

Saken fortsetter under bildet.

Harald Martin Hauso i aksjon for Vålerenga 2 mot Brattvåg i mai (Foto: Kenneth Berger)
Harald Martin Hauso i aksjon for Vålerenga 2 mot Brattvåg i mai (Foto: Kenneth Berger)

26 aldersbestemte landskamper

17-åringen trener ofte med A-laget, og spiller stort sett fast for Rekruttrener Gard Holmes lag i 2. divisjon (PostNord-ligaen). I tillegg er han fast inventar på aldersbestemte landslag, og har spilt 26 kamper med flagget på brystet.

Det å spille for Vålerenga har vært en drøm siden jeg var liten.

— Harald Martin Hauso

- Hauso er en spiller vi har stor tro på, og som allerede nå ligger langt fremme i sitt alderskull. Han er en god miks av en kompromissløs duellspiller, samtidig som han er god med ballen og har en ordentlig vinnerskalle, sier Gard Holme. 

Utviklingsklubben Vålerenga

Som et ledd i å styrke utviklingsavdelingen i årene som kommer, har klubben innvilget penger til å satse på de unge talentene i avdelingen. Harald Martin Hauso er en spiller klubben har stor tro på, og som kan bli en viktig spiller for Vålerenga i årene fremover. 

- Vålerenga er, og skal være, en utviklingsklubb. Dette har vi i år forsterket gjennom øremerking av midler i utviklingsbudsjettet til signering av de mest lovende spillerne i vår utviklingsavdeling, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen og legger til:

- Det er også greit å være åpne på at dette er en viktig måte for oss å sikre våre fremtidige verdier, og a-lagsspillere. Pågangen fra utenlandske, og andre norske klubber har nå blitt så stor på de spillerne hos oss som deltar på den internasjonale arenaen som ungdomsslandslagsspillere, at vi mener dette er et viktig tiltak, avslutter Ingebrigtsen.

Fakta

  • Navn: Harald Martin Hauso

  • Født: 11. mars 2001

  • Fra: Oppsal

  • Posisjon: Midtstopper

  • Kamper for Vålerenga: 7

  • Aldersbestemte landskamper/mål: 26/1

  • Kontrakt til 30. juni 2020

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: