Friðjónsson kjøpes av Bundesliga-klubb

Vi har i dag blitt enige med den tyske Bundesliga-klubben SC Paderborn 07 om en overgang for Samúel Kári Friðjónsson.

Annonse:

Samúel Kári Friðjónsson kom til Vålerenga sommeren 2016. Han kom fra akademiet i engelske Reading. I tiden i Vålerenga har han scoret tre mål på trettitre kamper, og spilt seg inn i den islandske landslagsdiskusjonen.

Vellykket utlån

I 2019 var midtbanespilleren utlånt til Viking. Nå går ferden videre til tysk Bundesliga.

- Samuel har gjennom sin tid i Vålerenga gått fra å være rekruttspiller i England til å bli landslagsspiller, og er nå klar for 1. Bundesliga. Det viser nok en gang at Vålerenga kan være et bra springbrett ut i Europa for unge spillere, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen.

Salget av islendingen viser at vi også kan lykkes med salg og spillerlogistikk med utlån som en del av bildet.

- Det finnes ulike virkemiddel i spillerutviklingen, og utlån er ett av disse. At det denne gangen førte til et direkte salg ut av landet er vi fornøyde med, sier Ingebrigtsen.

Lykke til videre

SC Paderborn 07 endte på andre plass i 2. Bundesliga i sesongen 2018/19, og rykket dermed opp i det gjeveste selskapet for andre gang. De ligger i øyeblikket på en 18. plass. Det tilsvarer en nedrykksplass, en skjebne de foreløpig deler med Werder Bremen.

Nå forsterker de laget med Samúel Kári Friðjónsson, og Vålerenga ønsker Samuel lykke til videre med klubblag og landslag fremover!

Samuel trener med sitt nye lag allerede kl. 10.00 i dag.

Annonse fra Eliteserien: