Fredrikstad vant 2-0 på Intility Arena

Vålerengas rekrutter gjorde en god prestasjon mot laget som leder serien.

Mandag kveld fikk Vålerengas rekrutter besøk av avdelingsfavoritt Fredrikstad på Intility Arena.

Gjestene fra Østfold står med full pott etter de to første rundene, og tok ledelsen etter 19 minutter da Henrik Kjelsrud Johansen heada inn en corner på bakre stolpe.

Hjemmelaget hadde også sine muligheter før hvilen, men scoringa fra den tidligere Vålerenga-spissen var den eneste i førsteomgang.

Fredrikstad var totalt sett det beste laget før pause, men Tommy Berntsens gutter hang godt med og gjorde det vanskelig for de røde og hvite.

De siste 45 var mer sjansefattig enn de første, men begge lag hadde sine muligheter. Vålerengas største sjanse kom da innbytter Amel Muratovic prøvde skuddfoten fra 18 meter, men FFKs sisteskanse hindra forsøket fra midtbaneankeret.

Fem minutter før slutt økte Fredrikstad ledelsen til 2-0 ved Maikel Nieves. Gjestene spilte seg fri inne i 16-meteren og spissen fikk stå ganske alene å curle ballen inn i det lengste hjørnet.

Før kampen var Tommy Berntsen opptatt av at denne type kamper var viktig læring for unggutta, og de leverte absolutt godkjent mot laget som er tippet i toppen av tabellen.

Oppgjøret endte med 2-0-seier til Fredrikstad, som står med ni poeng etter tre kamper.

Vålerenga 2 - Fredrikstad FK 0-2 (0-1)
PostNord-ligaens 3. runde, mandag 27. juli kl. 19.00

Vålerengas startellever: Haug, Nouri (Riisnæs 46`), Skaret (Pedersen 46`), Holmé, Toure - Melchior, Emilsen (Muratovic 79`), Vega (Flaten 46`)- Bråthen, Håll, Camara (Hoang 46`)