DSC08882

Fredrikstad-seier i Vallhall

Laget fra Østfold vant 3-1 i fredagens treningskamp på Oslo øst.

Fredag formiddag var det klart for nok en treningskamp i Vallhall Arena da Fredrikstad gjesta hovedstaden. Nyervervelsen Mees Rijks fikk sin første start i kongeblått, men det var i motsatt ende av banen det skjedde ting.

Allerede etter fire minutter sto det 1-0 til gjestene da Maxwell Woledzi var først på 2. ball etter en corner, og pirka ballen over streken. Like etter dobla Sondre Sørløkk for gjestene, og en svak start ble enda verre for våre kongeblå.

Aggressive

Fredrikstad sto høyt i banen og var gode i presspillet sitt, noe som gjorde at den bakre rekka slet med å spille seg ut. Med gunstige brudd inne på Vålerengas halvdel, var det stort sett mot Storeviks mål det skjedde før pause.

Bortsett fra to skudd over mål var det lite Vålerenga evna å skape i den første omgangen, og det var litt å rette på før de siste 45.

Magnus Riisnæs måtte ut med skade etter en drøy halvtime (Foto: Kim Erik Eriksen)

Vålerenga kom litt bedre ut av startblokkene i den andre omgangen, men det var gjestene som nok en gang fant veien til nettmaskene først. Nysignerte Morten Bjørlo utnytta et svakt Vålerenga-press og banka inn 3-0 etter en drøy time.

Redusering

Fredrikstad var svært gode på offensiv dødball før hvilen, og Vålerenga ville ikke være noe dårligere. Da Henrik Bjørdal kriga til seg en corner etter 65 minutter, slo Hedenstad en god serve inn i boksen.

Bra kriging i boksen sørga for at Petter Strand kunne banke inn 1-3 fra kloss hold. Både innbytter Thorvaldsen og Juklerød hadde hver sin mulighet i minuttene før slutt, men godt forsvars- og keeperspill fra gjestene hindra ny redusering.

Vålerenga var det beste laget mot slutten av oppgjøret, men alt i alt var det gjestene fra Østfold som sto for underholdninga i Vallhall Arena denne fredagen.