Fotballfesten endte uavgjort

Hamkam scora først, men Leonard Zuta sørga for ett poeng.

En stappfull Østblokk, verdens råeste TIFO, 14.359 solgte billetter og enorm stemning. Det er i utgangspunktet en perfekt oppskrift på fotballens nasjonaldag.

Ramma rundt kampen var rå, og gutta i kongeblått starta friskt. Vålerenga hadde ballen stort sett hele tida, og gjestene lå inne i egen 16-meter og forsvarte seg. I hvert fall store deler av oppgjøret.

Til tross for et spillemessig overtak var det allikevel de hvite- og grønn-kledde som kom til kampens første store mulighet.

Stolpeskudd

Et godt Hamkam-angrep endte til slutt opp hos Sørensen i returrommet, og den sentrale midtbanespilleren banka ballen i stolpen fra 16 meter. Vålerengas store sjanser lot vente på seg, og da fotballfestens første omgang var over sto det fortsatt 0-0 på tavla.

Slik så det ut i Fanzone og på ØST før kampstart (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Partypooper

Festen var så til de grader forsinka for Vålerengas del, for det var gjestene som tok ledelsen på Intility Arena. En corner fra Vegard Kongsro traff pannebrasken til en fullstendig umarkert Enkerud, og via bakken satte han inn 1-0 til bortelaget.

Fagermo måtte gjøre endringer, og med en snau halvtime igjen på klokka kom stortalentet Odin Thiago Holm og Henrik Udahl inn.

Tobias Christensen søker etter løsninger (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Vålerengas største mulighet etter pause kom kvarteret før slutt da Aron Dønnum satte fart på en kontring. Osame Sahraoui ble spilt igjennom på motsatt side, men en strålende Hamkam-takling hindra teknikeren i avslutningsøyeblikket.

Zuta bytta hjørne

En stor sjanse var tydeligvis det som skulle til for å vekke de kongeblå, for kun minutter senere lå ballen endelig i nettet.

Leonard Zuta kom på et av sine mange løp og fikk ballen av Sahraoui. Ett touch inn i boksen og en god gammeldags tupp var det som sørga for Vålerengas utligning.

Like etter kunne Henrik Udahl sendt Intility Arena til himmels, men forsøket fra spissen havna like utenfor stolpen. Vålerenga kjørte frem alt de hadde, men seiersmålet kom aldri. Fotballfesten på Oslo øst endte 1-1.

Tusen takk til alle dere 14.359 tilskuere som hadde tatt turen. Dere gjorde en helt rå kamp!