KBK brøt Vålerengas utrolige rekke

Vålerenga hadde ikke tapt en hjemmekamp på Intility Arena siden høsten 2019. Mot Kristiansund ble det stopp på den imponerende statistikken.

For andre året på rad var det et tomt Intility Arena på det som skulle være fotballens festdag, og for Vålerenga ble det dessverre en tøff dag på jobb.

Kampens første sjanse kom riktignok til hjemmelaget etter snaue 13 minutter, og det var linken Sahraoui og Kjartansson som holdt på å gjøre det for de kongeblå.

Venstrekanten dribla seg fri innover i banen før han chippa spissen igjennom på syv meter. McDermot bakerst hos gjestene kom ut og hindra forsøket fra Kjartansson.

Saken fortsetter under bildet.

Osame Sahraoui på farten i søndagens eliteseriekamp (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Seig omgang

Vålerenga sleit tidvis i spillet mot etablert, og det ble ofte trangt sentralt i banen. Kristiansund pressa godt og gjorde det vanskelig, men mye skyltes også slurv fra våre kongeblå.

Tre kamper på syv dager så ut til å ha satt sine spor i innledninga av kampen, og det var forholdsvis lite å skrive hjem om de første 40.

Dønnum og resten av Vålerenga-spillerne sleit med å finne rytmen i angrepsspillet før pause (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Åpna målkontoen i 2021

Kristiansund hadde hverken scora i treningskampene eller i de to første serierundene i 2021, men på Intility Arena gikk det veien for nordmøringene fem minutter før pause.

Torgil Gjertsen tok med seg ballen ned til dødlinja og slo inn foran mål. Der var høyreback Snorre Strand Nilsen på rett plass og satte inn 1-0 til gjestene. Kristiansunds første sjanse i kampen endte med scoring, og resultatet sto seg til pause.

Kristiansund jubler for kampens andre scoring (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Ny smell

Vålerenga gikk hardt ut de første minuttene etter hvilen, men det var Kristiansund som fikk omgangens første store mulighet.

Et godt innlegg fra høyre endte i beina på spissen Bendik Bye, men en strålende beinparrade av Klaesson hindra ny scoring for gjestene. Dessverre var det lite sisteskansen kunne gjøre med corneren etter 55 minutter.

Midtstopper Dan Peter Ulvestad fikk gå opp helt alene og heade inn gjestenes andre scoring for dagen, og Kristiansund leda 2-0 etter 56 minutter.

Straffemiss

Like etter gjestenes dobling fikk Vålerenga tildelt straffe. Christian Borchgrevink ble felt inne i gjestenes 16-meter, og Aron Dønnum gikk frem for å ta den.

Den normalt så sikre høyrekanten ble overlista av Sean McDermot, og selv om keeperen sto langt utenfor streken da skuddet gikk, godkjente Svein Oddvar Moen redninga.

Bildebevis (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Aron Dønnum fikk en eventyrlig mulighet til å revansjere straffebommen etter 70 minutter, men nok en gang var det McDermot som gikk seirende ut av duellen.

Et strøkent innlegg fra Amor Layouni og en god heading til tross - det ble ingen nettkjenning denne gangen heller.

Det sto ikke på sjansene, for de var det mange av i den andre omgangen, men et oppofrende KBK gjorde livet surt for våre gutter. Helt på tampen av den andre omgangen glapp det riktignok bakerst hos gjestene, og Vidar Örn Kjartansson fikk endelig hull på byllen.

Spissens første scoring i 2021 kom godt, men dessverre litt for sent, og det første tapet på Intility Arena siden høsten 2019 er nå et faktum.