Absurd kamp i Drammen

Vålerenga var klart best på Marienlyst, men tapte 3-2 etter tre i sekken på under fire minutter.

Annonse:


Vålerenga starta meget friskt i søndagens bortemøte med Strømsgodset og lot knapt hjemmelaget låne ballen de første 20 minuttene. Pasningene traff, duellene ble vunnet, men det siste lille foran mål lot vente på seg. 

Omgangens første store mulighet var det Osame Sahraoui som fikk. Tobias Christensen tredde ballen elegant mellom stopper og back, men Viljar Myhra trakk det lengste strået i møte med Vålerengas nummer ti. 

Fire bekmørke minutter

Det var kort mellom himmel og helvete i Drammen, for i løpet av tre og et halvt minutt var kampen fullstendig snudd på hodet. På under seksti sekunder hadde Strømsgodset scora to (!) ganger, og det tredje kom tre minutter etter. Altså tre mål på under fire minutter i en kamp der Vålerenga var det dominerende laget. 

Vidar Örn Kjartansson hadde to store muligheter til å rette opp inntrykket før den første omgangen var over, men spissen satte ballen til side for målet og hjemmelaget gikk i garderoben med en 3-0-ledelse. 

Tidlig redusering

Ivan Näsberg fikk seg et par trøkker før pause og ble erstatta av Jonatan Tollås Nation i den andre omgangen. Gutta i hvitt hadde en formidabel oppgave foran seg, men opphentinga starta fem minutter etter hvilen. 

Osame Sahraoui chippa ballen over Godset-forsvaret, Tobias Christensen la den på tvers og Vidar Örn Kjartansson putta enkelt på åpent mål. 

Godset hadde flere eventyrlige muligheter til å øke ledelsen etter rot i våre bakre rekker, men i stedet skulle Aron Dønnum virkelig tenne håpet på Gamle gress. 

Strålende kombinasjonsspill inne i boksen, der Dønnum starta det hele, endte med at Eidsvoll-gutten banka ballen i nettaket til 3-2. Ikke lenge etter kunne også innbytter Henrik Udahl virkelig satt fyr på oppgjøret, men fra tre meter satte spissen ballen i tverrligger og ut. 

Vålerenga eide kampen på Marienlyst og trilla ball i hatt med Godset-spillerne, men det tredje målet kom dessverre aldri. Det endte med 3-2 til hjemmelaget. 

Foto: Morten M. Larød/Sportfoto

Asset 1 Asset 2
1
Haug


6
Hedenstad
23
Bjarnason
22
Näsberg
Substituted out 45'
5
Zuta


8
Bjørdal
17
Christensen
Substituted out 62'
10
Sahraoui


26
Dønnum
Goal 66'
9
Kjartansson
Substituted out 67'
Goal 51'
18
Ismaheel
Substituted out 62'
Innbyttere
21
Sjøeng
4
Tollås Nation
Substituted in 45'
16
Emilsen
15
Holm
Substituted in 62'
20
Riisnæs
24
Strand
Substituted in 62'
27
Dicko Eng
19
Jatta
14
Udahl
Substituted in 67'
Innbyttere
  • 21
    Sjøeng
  • 4
    Tollås Nation
    Substituted in 45'
  • 16
    Emilsen
  • 15
    Holm
    Substituted in 62'
  • 20
    Riisnæs
  • 24
    Strand
    Substituted in 62'
  • 27
    Dicko Eng
  • 19
    Jatta
  • 14
    Udahl
    Substituted in 67'

Annonse fra Obos-ligaen: