Finne scoret to mot Strømsgodset

STRØMSGODSET-VÅLERENGA 1-3: Bård Finne og Odin Thiago Holm sikrer seieren i dagens første treningskamp. Her er vårt kampreferat.

Annonse:

Dette er den første av to treningskamper som spilles fredag 6. mars. Lagene stiller med forholdsvis toppet lag fra start i denne kampen.

Les mer om kamptroppen og lagoppstilling her.

Høyt press

Begge lag presser høyt de første minuttene. Fagermo maner troppene til innsats, og kampen starter jevnt.

Peter Michael får kampens første mulighet allerede etter 30 sekunder. Det er en brukbar skuddmulighet, men keeper avverger enkelt. Etter tre minutter har hjemmelaget sin første sjanse, når Salvesen blir spilt opp med ryggen mot mål i feltet, men får ikke kontroll og Adegkugbe avverger muligheten.

Etter åtte minutter er Strømsgodset frempå igjen. Mawa starter en trippelsjanse som til slutte ender med skudd over mål. Etter 13 minutter er det en brukbar mulighet for Vålerenga. Peter Michael vinner ballen høyt, spiller Finne som legger inn. Ballen går over tverrliggeren i stedet for til Michael på bakre stolpe.

Peter Michael må gi seg etter et kvarter. Han tar seg bak på låret når han går ut, og erstattes av Vilhjalmsson.

Mål i en god periode

Kampen er 27 minutter gammel når Dønnum spilles opp på høyresiden av Vilhjalmsson. Han skjærer inn og kommer til et skudd som går til side for mål. To minutter senere setter Vega ballen i mål, men det er avblåst for offside. Etter 32 minutter kommer Vega seg fint ned til dødlinja og legger inn. Lekvens skudd går i en forsvarer og til corner, som igjen fører til vår største sjanse så langt, men skuddet fra femten meter blir reddet av Strømsgodset-keeperen.

Etter 34 minutter kommer endelig målet! Dønnum kommer til et innlegg som Vilhjalmsson nesten setter i mål. Returen setter Bård Finne enkelt forbi Strømsgodsets keeper!

Kampen roer seg litt ned igjen etter Vålerengas stormløp. Strømsgodset har noen muligheter på slutten av omgangen, men Vålerenga holder ledelsen inn til pause.

Rolige start på andre omgang

Det skjer lite det første kvarteret i andre omgang. Lagene legger seg sjeldnere i det høye presset, og det blir mye spill på tvers for begge lag. Etter 57 minutter gjør vi tre bytter. Inn kommer Felix Horn Myhre, Odin Thiago Holm, Johan Lædre Bjørdal, ut går Magnus Lekven, Deyver Vega, Jonatan Tollås Nation.

Rundt timen spilt har hjemmelaget en god periode. Først har de et farlig frispark i muren fra 17 meter som går i muren. Etter 62 minutter kommer utligningen ved Salvesen.

Strømsgodset har et par gyldne muligheter til i denne perioden. Blant annet er de helt alene med Klaesson, men vippen går til side for mål.

Finne og Holm sikrer seier

På slutten av kampen tar Vålerenga over igjen.

Etter 79 minutter får Borchgrevink ballen på høyresiden og legger inn til Odin Thiago Holm. Han henger, henger og henger før han nikker pent forbi Strømsgodsets keeper! Dermed tar vi ledelsen igjen, og det stopper ikke der.

På overtid fastsetter Bård Finne sluttresultatet til 1-3.

 

Foto: Godset Media

Annonse fra Eliteserien: