Fikk det tøft mot serietoeren

Vålerengas rekrutter tapte 5-0 borte mot Kvik Halden.

Tommy Berntsens gutter sto foran en tøff oppgave da serietoer Kvik Halden var verter på Halden Stadion mandag kveld.

Før kampen sto hjemmelaget med full pott etter tre serierunder, og rekken ble ytterligere forlenget etter møtet med et ungt Vålerenga-mannskap.

To kjappe

Kvik Halden tok ledelsen tidlig i oppgjøret da Mathias Engebretsen fyrte av fra distanse. Midtbanespilleren fikk gå helt alene sentralt i banen og traff godt da sjansen bød seg fra drøyt 18 meter.

Ballen snek seg inn i hjørnet til Kjetil Haug, som var tilbake på Halden Stadion for første gang som Vålerenga-spiller, og 1-0 var et faktum.

Kun fire minutter senere dobla vertene ledelsen da Jakob Madsen Lund steg til værs og heada inn 2-0 etter et innlegg. Vålerenga-spillerne protesterte og mente midtstopperen hadde vært for tøff i duellen, men fikk ikke medhold av dommer Sebastian Mikalsen.

Vålerenga 2 skapte svært lite de første 45 minuttene, og det var fullt fortjent at hjemmelaget gikk til pause med ledelse.

Saken fortsetter under bildet.

Brage Skaret og resten av Vålerengas unggutter fikk det tøft mot serietoer Kvik Halden (Scanpix)

Tre nye baklengs

De 200 tilskuerne på tribunen hadde knapt rukket å finne setene sine da hjemmelaget økte til 3-0. Deni Hasanagic testa skuddfoten rett innenfor sekstenmeteren, og en litt uheldig Kjetil Haug måtte se nok en ball gå inn bak seg.

Haldenseren hadde to meget kvalifiserte redninger etter pause, men syv minutter før slutt var han sjanseløs da hjemmelaget tråklet seg igjennom Vålerenga-forsvaret.

Innbytter Bjørn Berglund fikk æren av å sette vertenes fjerde for kvelden før Øystein Lundblad Næsheim fastsatte sluttresultatet til 5-0 kun minuttet senere.

Kvik Halden topper tabellen sammen med Fredrikstad og står med fire av fire seire så langt denne sesongen. Vålerenga 2 har tapt sine tre siste, men får en ny mulighet når Tromsdalen kommer på besøk, søndag 8. august klokka 16.30 på Intility Arena.

PS: Utleide Sakarias Opsahl ble matchvinner for Tromsø i det 89. minutt da de slo Åsane 1-0 på bortebane. Vi gratulerer!