Fem Vålerenga-gutter på talentliste!

VG-eksperter har sett på de 23 største talentene i Eliteserien.

Annonse:

Med Eliteseriestarten rett rundt hjørnet er det dags for ekspertene å se nærmere på både lag og spillere i de ulike klubbene.

VGs Knut Espen Svegaarden og Geir Juva har tatt for seg de 23 største talentene i Norge født 2000 eller senere, og på listen finner vi hele fem Vålerenga-gutter. Det er noe å være stolte av! 

Les også: Vålerenga best i landet på utviklingsarbeid!

Kristoffer Klaesson og keepertrener Gjermund Østby smiler etter 6-0-seieren over Bodø/Glimt i 2019.
Kristoffer Klaesson og keepertrener Gjermund Østby smiler etter 6-0-seieren over Bodø/Glimt i 2019.

Kristoffer Klaesson, født 2000

Først ut er Kristoffer Klaesson. 20-åringen blir beskrevet som ung, men uredd og offensiv, og en kommende topp-keeper i Norge hvis utviklingen fortsetter. 

Oskar Opsahl, født 2001

Om Oskar Opsahl sier ekspertene at dette er et stort backtalent. 19-åringen har et solid teknisk repertoar, hurtighet og en god innleggsfot. 

Vi håper Oskar fortsetter den fine fremgangen han har vist. Kanskje blir det Eliteseriedebut i 2020 på vår unge utfordrer? 

Brage Skaret, født 2002

Brage er en spiller Fagermo har stor tro på, og ekspertene skriver at dette er en meget spennende stopper-type.

"Han er fotballklok, en ledertype - blant annet vært kaptein på aldersbestemte landslag. En spillende stopper som bør komme langt, og som vi tror vil få spilletid allerede denne sesongen".

Brage Skaret i aksjon for Norge (Foto: NFF)
Brage Skaret i aksjon for Norge (Foto: NFF)

Odin Thiago Holm, født 2003

Det blir ikke spart på superlativene når Svegaarden og Juva snakker om Odin Thiago Holm. Ekspertene mener han kanskje er det største talentet av alle i norsk fotball akkurat nå. Og han er Vålerenga-spiller! 

"Er meget spilleklok, dertil stor fotballforståelse for det som skjer rundt seg. Og meget god med ball. Så må det – selvsagt – jobbes med det defensive, for å bli komplett". 

Odin og Brage gjesta ENGA Live tidligere i uka, og gikk du glipp av sendinga kan du selvsagt bruke pinsa på å se den i reprise her.

Osame Sahraoui i aksjon for Vålerenga 2 i 2019 (Foto: NTB Scanpix)
Osame Sahraoui i aksjon for Vålerenga 2 i 2019 (Foto: NTB Scanpix)

Osame Sahraoui, født 2001

Siste Vålerenga-gutt på lista til Svegaarden og Juva er Osame Sahraoui. En spiller Dag-Eilev Fagermo ble svært begeistret for da han ble ansatt som Vålerenga-trener. 

Ekspertene beskriver han som en interessant kantspiller, som allerede i fjor høst og nå i vinter fikk vist seg frem.

"En såkalt «boksåpner», med nærteknikk og førstetouch av høy klasse. Ser alltid løsninger, ofte før alle andre. At andre ting må jobbes med, legger vi bort akkurat nå". 

Her kan du se hele listen over de 23 største talentene i Eliteserien (VG+ kreves) 

Med kun 17 dager til årets første kamp i Eliteserien er det lov til å begynne å glede seg. Med så mange unge, talentfulle utfordrere i stallen gjør i hvert fall vi det! 

 

Annonse fra Eliteserien: