Sterk snuoperasjon da Vålerenga sikra ett poeng

Peter Godly Michael og Felix Horn Myhre med hver sin scoring på overtid.

Etter en veldig lang sommerpause var Eliteserien i gang igjen søndag kveld, da Sandefjord Fotball gjesta Vålerenga på Intility Arena.

Tidlig baklengs

Laget fra hvalfangerbyen lå desidert sist på tabellen før kampen, men det var det lite som tyda på i åpningsminuttene.

Sandefjord-spillerne jubler for 1-0 på Intility Arena (Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix)

Allerede etter to minutter sto det nemlig 0-1 på resultattavla etter at Flamur Kastrati hadde ekspedert et straffespark inn i nettet bak Adam Larsen Kwarasey.

Vålerenga gjorde det vanskelig for seg selv med flere unødvendige balltap sentralt i banen, og da Kastrati var på vei igjennom, brukte Ivan Näsberg ulovlige midler for å stoppe Sandefjord-spissen.

Skumle balltap

Gutta så prega ut den første omgangen etter sommerpausen, og kom seg ikke skikkelig inn i kampen mot et aggressivt Sandefjord-lag.

Feilpasninger og balltap sørga for både en og to store sjanser imot i åpningskvarteret, men Adam Larsen Kwarasey var på alerten og redda forsøkene fra Pau Morer og Mohamed Ofkir.

Finne nærmest før pause

Vålerengas første sjanse kom etter 34 minutter, da Samuel Kari Fridjonsson fant Bård Finne med en fin krosser. Venstrekanten tok med seg ballen innover i banen og gikk for avslutning, men Eirik Johansen fikk fingrene på skuddet og redda til corner.

Vålerenga hadde knapt nok sjanser de første 45 minuttene, og Ronny Deila tok grep i pausa. Magnus Retsius Grødem erstatta Fridjonsson på midten, og laget skapte mer de første tre minuttene etter hvilen enn i hele førsteomgang til sammen.

Både Bård Finne, Chidera Ejuke og Peter Godly Michael hadde eventyrlige muligheter til å utligne for hjemmelaget i minuttene etter pause, men det ville seg ikke helt foran mål.

Og bedre ble det heller ikke da Mohamed Ofkir sendte avgårde et langskudd fra 17 meter som dalte ned i krysset bak Larsen Kwarasey etter 81 minutter.

Saken fortsetter under bildet.

Peter Godly Michael hadde mange sjanser og scora ett mål mot Sandefjord søndag kveld (Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix)

Dramatiske sluttminutter

Vålerenga jakta redusering og fikk til slutt betalt. Peter Godly Michael ble spilt lekkert igjennom av Felipe Carvalho, og alene med Johnsen bakerst hos gjestene lobba spissen ballen lekkert inn til 1-2.

Like etter hadde Vålerenga ballen i nettmaskene enda en gang, men dommer annulerte for offside. Det gjorde han heldigvis ikke da Felix Horn Myhre klinka til fra 18 meter fire minutter på overtid.

Vålerenga var svært nære å stikke av med alle tre poengene, men stolpen sto i veien da Peter Godly Michael prøvde seg like før dommeren blåste av.

Neste kamp spilles borte mot Haugesund mandag 13. august.

Se oppsummeringa av kampen i ENGA Live med Johannes Moesgaard, målscorer Felix Horn Myhre, kaptein Daniel Fredheim Holm og Aron Dønnum  fra Players Lounge i vinduet under.