NTB_aqYh0hi2_7Q

Fantastisk angrepsfotball på Intility Arena

Vålerenga herja med Sarpsborg 08 og vant til slutt 5-3.

Lørdag ettermiddag var det endelig klart for årets første treningskamp på Intility Arena da Sarpsborg 08 kom på besøk til hovedstaden.

Gjestene fra svenskegrensa tok grep om kampen fra start og skapte flere store muligheter på direkten. Store avstander i Vålerengas bakre firer gjorde at Magnus Sjøeng måtte på jobb tidlig, og det gjorde han i stor stil.

Sisteskansen leverte det som kanskje blir årets dobbeltredning etter tre minutter, men måtte plukke ballen ut av nettet like etter.

Store avstander i den bakre fireren gjorde at Simon Tibbling fikk stå ganske alene å løfte ballen over Sjøeng. Gjestene tok ledelsen på Intility Arena, men Vålerenga spilte seg kraftig opp etter kalddusjen.

Solide offensivt

Etter flere store sjanser skapt av en offensiv venstreside, kunne Henrik Bjørdal strekke henda i været å juble for utligning like før halvtimen var spilt.

Kapteinen dro til med utsida av høyrefoten fra 16 meter, og via et Sarpsborg 08-bein gikk ballen forbi en utspilt Anders Kristiansen til 1-1.

I føringen

Vålerenga fikk etterhvert god kontroll bakover i banen, og da satt også det offensive spillet. Daniel Håkans fikk vist frem farta ved flere anledninger, og gjestene hadde store problemer med å stoppe finnen.

Fem minutter før pause dro hjemmelaget frem et mønsterangrep. Brice Ambina crossa ballen til en offensiv Juklerød, som kombinerte med Bjørdal. Sunnmøringen brukte hele finterepertoaret og kom seg ned til dødlinja, før han slo flatt inn foran.

Inne i boksen var Mees Rijks på rett plass til rett tid, og nederlenderen kunne enkelt sende Vålerenga i føringa.

Ketchupeffekten!

Gutta i kongeblått fortsatte det solide offensive spillet også etter hvilen, og da kampen var 52 minutter gammel fikk Håkans endelig scoringa si. Elias Hagen slo en nydelig stikker, og alene med Kristiansen gjorde finnen alt rett og økte ledelsen til 3-1.

545 hadde tatt turen for å se årets første kamp på Intility Arena denne lørdagskvelden, og de fremmøtte angrer nok ikke på det. Kvarteret før slutt sendte Christian Borchgrevink av gårde et prosjektil, og ballen lå klistra i krysset. Det skal mye til å toppe den scoringa i 2024.

Kun minuttet etter økte stortalentet Filip Thorvaldsen ledelsen til 5-1. Unggutten ble spilt i bakrom, tok med seg ballen inn i boksen, dro av et par mann og banka kula i nettet.

Det ble ordentlig hawaii-fotball mot slutten, og i tillegg til en redusering ti minutter før fulltid fikk også gjestene straffe på overtid. Oppgjøret endte til slutt 5-3.