Fagermo er vår mann

Han er landets fremste trener i det å bygge et topplag med unge, lokale profiler. I dag har Dag-Eilev Fagermo signert som hovedtrener for Vålerenga, og styreleder Thomas Baardseng er fornøyd med å ha på plass klubbens førstevalg.

Annonse:

I dag har Dag-Eilev Fagermo signert kontrakt som hovedtrener med Vålerenga Fotball Elite. Styreleder Thomas Baardseng forteller at Vålerenga med dette har signert Vålerengas førstevalg som ny hovedtrener.

- Vi ønsker en lokal Oslo-profil og tydelig satsing på unge spillere. Vålerenga har mange unge og spennende typer på vei fram, og vi vet at Fagermo passer inn i dette, sier styrelederen.

Baardseng takker også Odd.

- Vi har hatt en profesjonell og konstruktiv forhandling! Det var tøffe forhandlinger, der ingen vel er fullt ut fornøyd, og det betyr som oftest at det har vært gitt og tatt. Men igjen, Odd har vært konstruktive og bidratt godt til at vi har kommet i mål, sier Baardseng.

Skal utvikle troppen videre

- Vår nye hovedtrener står for tanker og ideer om fotballen som treffer godt til hvordan vi ønsker å fremstå. Vi har en stall som er bygd etter disse tankene. Det betyr også at Fagermo vil ha et godt utgangspunkt for videre utvikling av en meget spennende tropp, sier Baardseng.

- Tydelig lederskap har vært et viktig kriterie i denne prosessen. Fagermo har gjennom mange år i Odd vist seg fram som en tydelig og modig leder. Han gjør klare retningsvalg og han er trygg på egen kompetanse. I en klubb som vår, med stor interesse, forventning og press, er det viktig, sier Baardseng.

Treneren har i den lange tiden i Odd vist stor evne til å bygge og opprettholde kultur og samhold i garderoben.

- Dette er viktig for oss. Vi ønsker en sterk og god gruppekultur i hele vår klubb. Fagermo vil være en nøkkelperson i å bygge dette videre, sier Baardseng.

Endte opp med førstevalget

Styrelederen forteller om en grundig prosess som ligger bak valget av Fagermo.

- Vi utarbeidet en tydelig profil som vi har arbeidet ut fra. Samtidig opplevde vi en stor interesse fra et høyt antall kvalifiserte trenere, noe som ikke bare viser Vålerengas appell, men også ga oss en grundig grundig jobb med å koke ned den lange listen til en håndfull kandidater, sier Baardseng.

I sluttfasen var det viktig å sørge for en omforent beslutning.

- Vi hadde gode prosesser i sluttfasen, og jeg vil berømme både administrasjon, klubbstyre og AS-styre, samt eier Tor Olav Trøim for arbeidet vi har vært igjennom sammen. Av kandidatene vi satt igjen med, var og er Fagermo vårt førstevalg. Det betyr at vi er meget godt fornøyd med både vårt og ikke minst Dag Eilev Fagermos valg!

Fakta om Fagermo

  • Aktiv fotballspiller for Raufoss, Kjapp IL og Snøgg FK.

  • Trenerkarriere

  • Skarphedin 1995-2002

  • Pors Grenland 2002-2004

  • Notodden 2004-2005

  • Strømsgodset 2006-2008

  • Odd 2008-2020

  • Vålerenga 2020

 

Annonse fra Eliteserien: