- Et stort øyeblikk

Storscorer Sander Werni (19) har signert proffkontrakt med Vålerenga.


Unggutten putta 13 ganger for Vålerenga 2 i Post Nord-ligaen forrige sesong, og har allerede notert seg for elleve mål på sine syv første kamper i 2019-seongen (7 i Nasjonal serie G19, 4 i Norsk Tipping-ligaen).

Enorm målteft

Sander Werni er det man kan kalle en notorisk målscorer, og nå har Vålerenga sikra seg 19-åringens offensive egenskaper ut 2021.

Annonse:

Spissen har allerede fått debuten sin for A-laget, da han kom inn i cupkampen mot Faaberg, og det er en drøm som går i oppfyllelse når han nå signerer sin første proffkontrakt.

- Dette er utrolig deilig og noe jeg har jobba hardt for veldig lenge. Å få signere proffkontrakt med Vålerenga er utrolig stort, sier Werni og legger til:

- Jeg fikk muligheten mot Faaberg, noe som i seg selv var veldig stort, og det viser at de satser på oss unge. Det er selvsagt noe jeg setter pris på, og jeg tror årene som kommer blir veldig bra for min del, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Utviklingssjef Thomas Hasselgren og Sander Werni under signeringsmøtet på Intility Arena (Foto: VIF Media)
Utviklingssjef Thomas Hasselgren og Sander Werni under signeringsmøtet på Intility Arena (Foto: VIF Media)

Ambisjoner om A-laget og opprykk til PostNord-ligaen

Selv om både han og resten av unggutta hadde en god sesong i 2. divisjon i 2018 endte det med nedrykk i siste serieomgang. Ambisjonen i år er å rykke rett opp igjen, og kanskje også få et innhopp i Eliteserien.

- Med tanke på hvordan vi presterte i 2. divisjon i fjor, og med den troppen vi har i år, tror jeg det er store muligheter for at vi ender opp i PostNord-ligaen igjen neste sesong, sier han og fortsetter:

- Spill for A-laget er jo noe man drømmer om, men det er knallhard konkurranse om plassene på laget. Det hadde selvsagt vært utrolig artig med et innhopp, og det er noe jeg kommer til å jobbe knallhardt for, avslutter unggutten med et smil.

Se intervju med 19-åringen øverst i saken.

Vi gratulerer Sander med proffkontrakt og gleder oss til å følge han i årene som kommer!

Fakta

  • Navn: Sander Haugaard Werni

  • Født: 29.03.2000 (19 år)

  • Posisjon: Angrep

  • Antall kamper/mål for Vålerenga 2: 32/17

  • Antall kamper/mål for Vålerenga A: 1/0

  • Antall landskamper: 2

  • Kontrakt ut 2021

Annonse fra Eliteserien: