- Et stolt øyeblikk

Fjorårets toppscorer i OBOS-ligaen har signert en treårsavtale.

Annonse:


Fem år etter at han forlot Vålerenga er Henrik Udahl tilbake i kongeblått. 24-åringen fra Askim kommer fra Åsane Fotball og har signert en avtale som strekker seg ut 2023-sesongen.

- Dette er et stolt øyeblikk for meg. Det ligger mye arbeid bak å komme meg tilbake til Vålerenga, og da er det ekstra deilig når det går i boks, sier han og fortsetter: 

- Det er alltid her jeg har hatt lyst til å spille, og det var ikke aktuelt med noen andre av de andre klubbene når Vålerenga kom på banen, sier han. 

På fire sesonger i junioravdelingen til Vålerenga noterte Udahl seg for hele 67 scoringer på 95 kamper. Og før han gikk til Åsane i 2019 spilte han for Fana, hvor det ble 27 mål på 34 kamper. Det er intet mindre enn veldig imponerende tall. 

Gjennombrudd og toppscorer i OBOS-ligaen

Spissen noterte seg for hele 19 mål i OBOS-ligaen forrige sesong og ble med det toppscorer i vår nest øverste divisjon. Nå gleder han seg til å prøve seg i Eliteserien, og har brukt årene borte fra Vålerenga godt. 

- Jeg har blitt kjent med meg selv som person og tatt tak i egen utvikling, og det har gitt resultater. Hvis jeg skal beskrive meg selv som spiller, så må jeg vel si jeg er en målscorer - en som er flink til å posisjonere seg i boksen og sette ballen i mål. Det er vel det jeg kan bidra med, smiler Udahl. 

Saken fortsetter under bildet. 

Endelig er Henrik Udahl (24) tilbake i den kongeblå drakta (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
Endelig er Henrik Udahl (24) tilbake i den kongeblå drakta (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

Har imponert hovedtreneren

Dag-Eilev Fagermo har vært åpen om at klubben har jaktet en spiller som kan bekle både kant- og spissrollen, men innrømmer at det har vært vanskelig å finne noen som er gode nok. 

Men: Da Henrik Udahl viste så stor iver etter å komme til Vålerenga, var det ikke vanskelig for sjefen å hente han til klubben som ren spiss. 

- Henrik har lagt ned en enorm jobb for å nå målene sine, og når han har så lyst til å spille i kongeblått igjen er det nærmest vår plikt å hente han tilbake. Han er Vålerenga-gutt, og vi er veldig glade for at han er på plass, sier Fagermo og fortsetter: 

- Vi har sett nøye på det han har levert i OBOS-ligaen og har fulgt han i lang tid. Vi får en målscorer som kan ligne litt på Vidar i spillestilen, og når planen hans er å lære av islendingen for å så danke han ut, vet vi at vi får en sulten spiller inn i troppen, smiler Fagermo. 

Saken fortsetter under bildet. 

Et eksempel til etterfølgelse

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen har jobbet intensivt de siste dagene for å få Udahl-signaturen i boks, og syns det hele er en fantastisk historie. 

- Han spilte i Vålerenga fra 2013-2016, og den gangen var nåløyet for trangt til å komme inn på A-laget. Den jobben han da gjorde både i Follo, Fana og sist i Åsane viser at det er mulig selv om det ikke er "straka vegen". Det er et godt eksempel til etterfølgelse, sier Ingebrigtsen og utdyper: 

- Vi har de siste årene hørt det jeg vil kalle for sutring fra både fjernt og nært, sist fra spillere i Lillestrøm, som har klaget på at de ikke fikk sjansen i Vålerenga. Det er ikke slik at man skal få en sjanse, man skal ta sjansen. Og Henrik har tatt sjansen. Han har engasjert egne trenere og stått på selv de siste årene for å nå drømmen, og da er det ekstra deilig å få den i mål. 

Vi ønsker Henrik hjertelig velkommen tilbake til Vålerenga! 

Se video med Henrik øverst i saken og Jørgen her: 


Annonse fra Eliteserien: