Eriksen innstilt som ny styreleder i Vålerenga Fotball Elite

Thor Gjermund Eriksen (57) er innstilt som ny styreleder i Vålerenga Fotball Elite.

Annonse:

 

Eriksen er i dag konsernsjef i Bane NOR der han ble ansatt i fjor høst etter å ha vært administrerende direktør i Norsk Tipping.

Bred erfaring

Han har hatt en rekke topplederstillinger i norsk samfunns- og arbeidsliv de siste 20 årene. Fra 2013 til 2022 var han kringkastingssjef i NRK.

Han har også bakgrunn som direktør og konsernsjef i Amedia, journalist og redaktør i Dagbladet og Aftenposten. I tillegg har han politisk erfaring som pressesekretær på Stortinget og politisk rådgiver. 

- Thor Gjermund Eriksen har betydelig ledererfaring, og han har jobbet med viktige samfunnsformål. Hans personlige egenskaper som en samlende leder med strategisk forståelse for utfordringene Vålerenga står overfor, har vært viktig for valgkomiteens innstilling. Vi er svært glade for å kunne innstille en slik kapasitet til vervet som styreleder, sier Jon Harald Nordbrekken, leder for valgkomiteen.

Thor Gjermund Eriksen og Anette Trettebergstuen delte ut årets ildsjel under Idrettsgallaen 2023 (Foto: Rodrigo Freitas / NTB)
Thor Gjermund Eriksen og Anette Trettebergstuen delte ut årets ildsjel under Idrettsgallaen 2023 (Foto: Rodrigo Freitas / NTB)

- Vålerenga-fan

Eriksen er født og oppvokst på Høybråten i Groruddalen i Oslo, og har vært å se på Vålerenga-kamper i alle år.

- Jeg kan ennå kjenne på lykkefølelsen jeg hadde på vei hjem etter cupfinalen i 1980 da Vålerenga knuste LSK 4-1 på ei matte som var knallhard av frost. Det ble noen gode år etter det, sier Thor Gjermund Eriksen og fortsetter: 

- Hvis medlemmene i klubben ønsker det, så er jeg glad for å kunne bidra på frivillig basis til klubben som betyr mye for meg og for veldig mange i Oslo. Vålerenga handler om fellesskap og identitet, men selvsagt må vi ha sportslige ambisjoner om å prege norsk toppfotball, sier Eriksen.

Valgkomiteens innstilling til nytt styre i Vålerenga Fotball Elite:

Thor Gjermund Eriksen (Leder, 2 år)
Ine Hope Karlsen (nestleder, 1 år)
Tore Krogstad (styremedlem, 2 år)
Frida Blomgren (styremedlem, 2 år)
Einar Greve (styremedlem, 1 år)
Marianne Eskeland (vara, 1 år)

Det sittende styret i Vålerenga Fotball Elite stilte sine plasser til disposisjon etter nedrykket, og styreleder Tuva Ørbeck Sørheim formidlet til valgkomiteen at hun ikke er kandidat til styrevervet.

Det er årsmøtet i Vålerenga Fotball Elite 5. mars som velger nytt styre. Vervet som styreleder i Vålerenga Fotball Elite er et frivillig ubetalt verv.

Valgkomiteen:

Jon Harald Nordbrekken (Leder)
Gunnar Stavrum
Elin Horn
Hanna Skjebstad Weigård

Kontaktinformasjon:

Jon Harald Nordbrekken, leder valgkomiteen:  950 31 000
Thor Gjermund Eriksen:  911 36 198

Annonse fra Obos-ligaen: