Design uten navn

Enga skal tilbake

2023 har vært et tungt år i klubbens historie. For første gang på 23 år ble det i går klart at Vålerenga skal spille i OBOS-ligaen neste sesong. 

Annonse:

I et år der både sportslige og utenomsportslige nedturer har preget oss, har supporterne mobilisert og gjort ØSTBLOKKA til landets råeste tribune. Gjengen med Vålerenga i sitt hjerte har også reist land og strand rundt for å støtte laget i jakta på poeng. Det har det dessverre blitt altfor lite av, og i 2024 spiller vi i divisjonen under. 

Det er aldri sunt å rykke ned, men vi erkjenner hvor vi er og skal lære av våre feil. For Vålerenga skal tilbake. Og vi skal tilbake fort! Sammen skal vi gjenreise klubben. 

Ny organisasjon 

Flere nøkkelpersoner er nye i klubben. Kjetil Siem er arbeidende styreleder (50 prosent) i Vålerenga Fotball AS, og etter nyttår er Svein Graff på plass som daglig leder i Vålerenga Fotball Elite og Vålerenga Fotball AS. Andreas Aalbu startet nylig som ny kommersiell leder, og rekruttering av ny økonomisjef er i gang. 

Geir Bakke kom inn som ny trener, arvet støtteapparatet til forgjengeren og har bygget et solid samhold i avdelingen sammen med sportssjef Joachim Jonsson. I sum mange endringer, men det gir også muligheter til å etablere en ny og sterkere klubbkultur. Fra nyttår etablerer også klubben en ny ledergruppe.  

Vålerenga har en liten administrasjon sammenlignet med mange andre klubber i Eliteserien. Totalt sett har administrasjonen nå færre årsverk enn tidligere, og fra nyttår består den av ni ansatte i Vålerenga Fotball AS. 

Vi må vise i praksis at vi forstår rollene i klubben og trekker i samme retning. Det gjelder sport og administrasjon, og her skal avstanden minkes, kommunikasjonen bedres og alle skal jobbe for at Vålerenga kommer tilbake der vi hører hjemme. Ingen er større enn klubben.

Vi ønsker å takke alle frivillige som bruker enormt mye tid på klubben vår. Engasjementet dere viser er uvurderlig for oss, og vi hadde aldri kunnet gjennomføre kamper på Intility Arena uten dere.

Hvordan påvirkes sport?  

For Vålerenga Fotball Elite innebærer nedrykket en lønnsreduksjon for spillere og trenere på 20-25%. Spillerlogistikken blir påvirket av et nedrykk. Slik er mekanismene i fotballen.

Sportssjef Joacim Jonsson og trener Geir Bakke har sammen med resten av støtteapparat vært forberedt på ulike sportslige utfall, og lagt en plan for hvordan spillerstallen skal se ut neste år. Geir har ikke utvidet støtteapparatet på sport og han og sportssjefen forholder seg til de økonomiske rammene styret vedtar. 

Et nedrykk vil føre til reduserte mediepenger fra Norsk Toppfotball, mindre solidaritetspenger og en nedgang i inntekter på andre områder. Inntektene reduseres netto mellom 15 og 20 millioner kroner. Men det er veldig gledelig at samarbeidspartnerne har et stort hjerte for Vålerenga, og har gode og lønnsomme erfaringer med å være en del av partnernettverket. 

Samarbeidet med supporterne 

Hva så med våre viktigste støttespillere – publikum? Vi ønsker å samarbeide tett med supporterne våre for å opprettholde og styrke det som er landets beste tribunekultur. ØSTBLOKKA er i en egen klasse. Vi vil jobbe knallhardt for å ha gode tilskuertall i OBOS-ligaen, sette farge på bortekampene og ta poengene som sender oss tilbake til Eliteserien.

Vi gleder oss til å reise rundt i Fotball-Norge og skape liv og røre. Allerede i dag, mandag klokka 13.00 åpner vi sesongkortsalget for neste år. Vi håper dere blir med oss på veien tilbake. 

I mellomtiden: takk for engasjementet alle med kongeblått hjerte viser. 

Annonse fra Obos-ligaen: